FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba fotografija Đoke Milekića

RIJEKA , 9. studenog 2011. (Hina) - Izložba fotografija uglednog riječkog fotografa Đoke Milekića iz fundusa Muzeja grada Rijeke otvorena je večeras u tom muzeju.

Postavljeno je 26 fotografija koje je autor prvotno darovao Kulturno-umjetničkom društvu "Baklje", koje djeluje u sklopu INA-e u Rijeci, a to društvo ih je ove godine darovalo Muzeju grada Rijeke. Na njima je zabilježena intenzivna gradnja stambenih i poslovnih objekata u Rijeci 70-tih godina prošlog stoljeća kao i dijelovi riječkog Staroga grada kakav je bio prije urbaniziranja u današnjem obličju.

Na otvaranju izložbe o Milekićevu životu i djelu govorili su predsjednik KUD "Baklje" Velid Đekić, ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović i kustotica izložbe Sabrina Žigo.

Đoko Milekić se rodio u laktašima kraj Banje Luke, a fotografijom se počinje baviti od dolaska u Rijeku 1959. godine. S vremenom je postao jedan od najuglednijih i najnagrađivanijih riječkih fotografa. Izlagao je na više od pet stotina skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu i osvojio više od 160 nagrada i priznanja. Održao je tri samostalne izložbe, dvije u Rijeci i jednu u Zagrebu. Njegov život je obilježio teški pad tijekom snimanja na jednom od riječkih gradilišta. Gotovo godinu dana nakon toga je bio nepokretan a posljedice je osjećao sve do smrti 1992. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙