FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Suvremena kazališna i filmska scena" otvara se 15. studenoga

ZAGREB, 9. studenog 2011. (Hina) - Bijenalna izložba "Suvremena kazališna i filmska scena" ULUPUH-ove Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost koja se otvara 15. studenog u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, predstavit će ostvarenja 17 umjetnika kostimografije, scenografije i oblikovanja svjetla.

Izložba obuhvaća djela istaknutih kazališnih i filmskih primijenjenih autora mlađe i srednje generacije nastala od 2009. do danas, koja će u galeriji biti predstavljena u obliku skica, fotografija, kostima i maketa, izvijestio je danas ULUPUH.

Na izložbi koju karakterizira autorski pristup pojedinim predstavama, predstavit će se 13 kostimografa, tri scenografa i jedan oblikovatelj svjetla u izboru Umjetničkog savjeta Sekcije.

Autorski postav izložbe potpisuje Mario Beusan, a oblikovanje svjetla članovi Sekcije.

Premda samom izložbom dominiraju kostimografski izlošci, to ne znači da i u domeni scenografije nema iznimnih ostvarenja, istaknula je u predgovoru izložbenog kataloga ravnateljica Drame zagrebačkog HNK Sanja Ivić.

"Kostimografija i scenografija, uz umjetnost oblikovanja svjetla, uspijevaju i u ne tako lakim vremenima zadržati visoki nivo izvedbe, uz nepresušnu maštu umjetnika koji nerijetko, ne svojom krivnjom, ostaju malo po strani", ističe. "Ovom će izložbom barem na trenutak biti u centru naše pažnje", dodaje Sanja Ivić.

Sekcija za kazališnu i filmsku umjetnost jedna je od najstarijih i najbrojnijih ULUPUH-ovih sekcija, koja danas broji ukupno 103 člana.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture RH, a otvorena je do 24. studenog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙