FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o izradi dokumentacije za centar za gospodarenje otpadom

ZAGREB, 6. prosinca 2011. (Hina) - U Fondu za zaštitu okoliša danas je potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za osječko-baranjski županijski centar za gospodarenje otpadom koji će se graditi na Orlovnjaku u Antunovcu.

Izrada dokumentacije trajat će deset mjeseci, stajat će 3,4 milijuna kuna, a u cijelosti će je financirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ugovor su potpisali direktor tog fonda Zlatko Ivaniš i Darko Fundurulja u ime IPZ-a "Uniprojekt Terre", Brodarskog instituta i Hidroinga. Projektanti će izraditi predstudiju izvedivosti kako bi se utvrdile točne količine i vrste otpada, dokumentaciju potrebnu za lokacijsku dozvolu centra i pretovarnih stanica te natječajnu dokumentaciju za izvođenje radova i nabavu opreme, priopćio je danas taj fond.

Pročelnik Agencije za razvoj Osječko-baranjske županije Martin Marolin rekao je da će se projekt izgradnje centra prijaviti Europskoj komisiji radi sufinanciranja iz fondova Europske unije.

Korisnici županijskog centra za gospodarenje otpadom bit će sedam gradova i 35 općina Osječko-baranjske županije s 304.899 stanovnika koji na godinu proizvedu oko 100.000 tona komunalnog otpada.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Zlatko Ivaniš istaknuo je kako se u sklopu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Osječko-baranjske županije novcem tog fonda "sanira i 20 službenih odlagališta komunalnog otpada, za što je odobreno 144 milijuna kuna", stoji u priopćenju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙