FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savez za Hrvatsku predstavio program u Splitu

SPLIT, 23. studenog 2011. (Hina) - Savez za Hrvatsku na današnjoj je konferenciji u Splitu predstavio program za parlamentarne izbore.

Goran Dodig, predsjednik Hvatske demokršćanske stranke (HDS), jedne od stranaka u tome savezu, rekao je kako je "uvjeren da zajedno mogu promijeniti svakidašnjicu u kojoj se, dodao je, strepi od naleta sveopće nesigurnosti, zabrinutosti i straha zbog moralne destrukcije, gospodarske nesigurnosti i krajnje upitne budućnosti.

"Uvjeren sam da tu beznadnost možemo pretvoriti u bolju stvarnost i opravdanu vjeru u bolju budućnost te da zajedno možemo nešto promijeniti", kazao je Dodig.

Savez za Hrvatsku (SH) zauzima se za jaku hrvatsku nacionalnu banku, za proglašenje isključivoga gospodarskog pojasa, za ulaganje u obnovljive izvore energije te cjelovito i trajno rješenje gospodarenja otpadom. Zauzimat će se i za novu međunarodnu konferenciju o BiH i utemeljenje ministarstva izvandomovinskih Hrvata, decentralizaciju vlasti te jaku južnohrvatsku regiju i reformu javne uprave.

Kako se čulo, SH se protivi relativiziranju komunističkih zločina, balkanskim integracijama, aboliciji agresorskih vojnika, dužničkom ropstvu i rasprodaji nacionalnog blaga te ulasku Hrvatske u EU bez natpolovične volje svih birača na referendumu.

"Ohrabrite se, ne dajte se izmanipulirati. Vaš glas nije bačen ako glasujete za ozbiljne, odgovorne, odlučne osobe s liste koju u IX. i X. izbornoj jedinici nosi prof. dr. Josip Jurčević", pozvao je danas birače Dodig.

U Savezu za Hrvatsku osim HDS-a su Akcija za bolju Hrvatsku i Jedino Hrvatska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙