FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb dobiva još jedno reciklažno dvorište

ZAGREB, 22. studenog 2011. (Hina) - Zagrebačka Čistoća otvorit će prvog dana prosinca novo reciklažno dvorište u Zagorskoj ulici, početkom proljeća reciklažno dvorište dobit će i Špansko, a u planu su još dva - u Heinzelovoj i Strojarskoj ulici, doznaje se u Zagrebačkom holdingu.

Reciklažno dvorište u Zagorskoj ulici bit će osmo takvo u Zagrebu koji još ima reciklažna dvorišta u Sesedgradu-Stenjevcu, na ulazu u odlagalište otpada Jakuševac, na križanju Gračanske i Kvintičke ulice, na Kajzerici, u Maksimiru, Dubravi i Sesvetama.

Izgradnjom novih reciklažnih dvorišta podružnica Zagrebačkog holdinga - Čistoća sustavno ostvaruje plan kojim bi svaka gradska četvrt trebala imati svoje reciklažno dvorište, a time bi se poboljšao sustav gospodarenja otpadom, građani dobili bolje uvjete za djelotvorno postupanje s otpadom, a krajnji rezultat bila bi viša kvaliteta života u Zagrebu, izvjestio je Zagrebački holding.

Podsjeća kako se odvojenim skupljanjem i recikliranjem otpada omogućava iskorištavanje mnogih korisnih sastojaka jer se odvojeno prikupljene vrste otpada lako koriste kao sirovine za dobivanje novih proizvoda. Pritom se smanjuje onečišćenje okoliša, a posebno štedi energija. Osim toga, odvojenim se skupljanjem i recikliranjem otpada ostvaruju i druge gospodarske koristi, kao primjerice, smanjenje uvoza sekundarnih sirovina, zapošljavanje radnika, smanjenje troškova odlaganja i drugo.

Reciklažna dvorišta su mjesta gdje građani mogu besplatno odložiti dvadesetak vrsta otpada, kao što su primjerice, papir, karton, plastika, staklena i metalna ambalaža, ravno staklo, limenke, stiropor, stare baterije, PET-boce, PE-folije, zeleni otpad, otpadne gume bez naplatka, krupni otpad, elektronički otpad. Na reciklažno dvorište može se odložiti i opasni otpad iz domaćinstva - akumulatori, fluorescentne cijevi, stari lijekovi, otpadna motorna i jestiva ulja, zauljena ambalaža te ambalaža onečišćena opasnim tvarima (boje, lakovi i sl.).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙