FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istočna Slavonija dobiva centar za gospodarenje otpadom

VUKOVAR, 1. prosinca 2011. (Hina) - Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Zlatko Ivaniš i direktor zagrebačkog Hidroplana Slavko Hrženjak potpisali su danas u palači "Srijem" u Vukovaru ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju centra za gospodarenje otpadom Vukovarsko-srijemske županije u Starim Jankovcima.

Centar za gospodarenje otpadom trebao bi u Starim Jankovcima biti izgrađen do 2018., a projekt vrijedan između 40 i 50 milijuna eura bit će kandidiran za europske fondove, rečeno je tijekom potpisivanja ugovora.

Projektni radovi obuhvaćaju projektiranje centra za gospodarenje otpadom u Starim Jankovcima i pretovarnih stanica, a u nastavku će se raditi studija izvodivosti kako bi se poslije "moglo aplicirati" za povlačenje novca iz Europske unije, rekao je Zlatko Ivaniš, dodajući da je Vukovarsko-srijemska županija među prvima u Hrvatskoj koja izrađuje projektnu dokumentaciju za centar za gospodarenje otpadom.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji Fond je u proteklih pet godina za različite projekte u zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti osigurao 166 milijuna kuna, od kojih je dosad realizirano 75 milijuna, naveo je Ivaniš.

Po riječima župana Bože Galića, istodobno će se raditi i projekti za sanaciju odlagališta Petrovačka dola kod Vukovara te u Županji i Gunji, kojima će se koristiti u prijelaznom razdoblju dok se ne otvori županijsko odlagalište u Starim Jankovcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙