FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. prosinca 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB

U Hrvatskoj se u 7 seti otvaraju birališta na kojima će birači izabrati sedmi saziv Hrvatskog sabora. Od 7 do 19 sati bit će otvorena ukupno 6.572 biračka mjesta na kojima biračko pravo može ostvariti ukupno 4,092.323 birača. Od toga broja, njih 374.800 su pripadnici nacionalnih manjina, koji u XII. izbornoj jedinici imaju pravo birati osam manjinskih zastupnika. Izbori u XI. izbornoj jedinici, odnosno u inozemstvu gdje pravo glasa ima 411.758 hrvatskih državljana bez prebivališta u Hrvatskoj, počeli su u subotu, 3. prosinca i trajat će danas do 19 sati. DIP će o odazivu na izbore izvještavati u 12 i 17 sati, sa stanjem za 11 i 16 sati. Prve nepotpune izborne rezultate DIP će objaviti nakon ponoći. I GONG će izvještavati javnost o tijeku izbora, a navečer o rezultatima paralelnog prikupljanja i obrade glasova - PVT. Podatke dobivene tom metodom prikupljanja glasova s pojedinih biračkih mjesta GONG preračunava u mandate u Hrvatskom saboru.

ZAGREB

U izravnom sudaru dvaju osobnih automobila do kojeg je došlo jučer oko 16 sati na državnoj cesti 43 u Bosiljevu tri su osobne smrtno stradale, od kojih je jedna malodobno dijete, dok su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, potvrdila je za Hinu Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska. Smrtno je stradalo jedno malodobno dijete te dvije odrasle osobe, a ozlijeđeni su s teškim tjelesnim ozljedama prevezeni u bolnice u Bjelovaru i Zagrebu, kazao je voditelj operativno -komunikacijskog centra PU bjelovarsko -bilogorske Dražen Štajduhar. Iz Policijske uprave Zagrebačke doznaje se da je vozilo hitne pomoći koje je prevozilo dijete teško stradalo u nesreći, vozeći prema Zagrebu kod Ivanić Grada naletjelo na stražnji dio osobnog automobila. "Vozač vozila hitne pomoći u kojemu su se, uz ozlijeđeno dijete, nalazile majka, medicinska sestra i doktorica, naletio je na stražnji dio osobnog automobila, pri čemu je pet osoba lakše ozlijeđeno", potvrdili su u PUZ-u. Nije došlo do zastoja prometa a ozlijeđeno je dijete promptno otpremljeno u bolnicu.

ZAGREB

Proslavljeni hrvatski i svjetski pijanist Ivo Pogorelić nastupio je sinoć sa Zagrebačkim solistima u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. U prvom dijelu koncerta izveli su Chopinov Koncert za klavir i gudački ansambl, a u drugom Serenadu za gudački ansambl Čajkovskog. Publika je izvođače nagradila ovacijama i dugotrajnim pljeskom, posebice Pogorelića. Ivo Pogorelić osamdesetih se godina prošlog stoljeća pojavio na svjetskoj glazbenoj sceni nakon studija na Moskovskom konzervatoriju. NJegovu je originalnost u Varšavi prije 30 godina prepoznala Martha Argerich i uz nju Društvo glazbenih kritičara Poljske, koje je Pogoreliću dodijelilo posebnu nagradu za novi pristup sviranju Chopina i za iznimno izvoran pijanistički talent. Glazbena kritika ocijenila je da je to neosporno najveća kvaliteta Pogorelića, kojega je opisivala kao karizmatičnog, provokativnog, beskompromisnog i često kontroverznog umjetnika. Zagrebački solisti osnovani su 1953. u okviru ondašnje Radio-televizije Zagreb i, nakon zlatnog razdoblja pod umjetničkim vodstvom glasovitog violončelista Antonija Janigra, tijekom više od pet desetljeća pod umjetničkim vodstvom nekoliko koncertnih majstora održavali su kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini te bili nazočni na prestižnim svjetskim koncertnim podijima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙