FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na umaškoj HMP uz sestre dežuraju i liječnici

UMAG, 9. studenog 2011.(Hina) - Na umaškoj Hitnoj medicinskoj pomoći (HMP) ponovno se uvodi stanje koje je bilo na snazi do 31. listopada ove godine pa će noću s medicinskim sestrama i vozačima dežurati i dva liječnika, koji će se skrbiti za građane Umaga i okolice te Bujštine, potvrdio je večeras za Hinu načelnik županijske uprave Valerio Drandić.

Usto županijski zavod za hitnu medicinu dat će na raspolaganje umaškoj hitnoj medicinskoj pomoći i novo opremljeno vozilo. Tako će, dodao je Drandić, umaška hitna pomoć ubuduće biti bolje ekipirana, a dva liječnika, kojima je istekao ugovor na određeno vrijeme, vraćaju se na posao.

Po njegovim riječima osim toga promjene će se dogoditi i u HMP-ovim ispostavama u Poreču i Rovinju pa će noću dežurati medicinske sestre koje će, bude li potrebno, moći alarmirati hitnu medicinsku pomoć. Do sada u ta dva grada nije bilo noćnih dežurstava.

Inače, danas je u Umagu u samo tri sata više od 1200 građana Umaga i okolice potpisalo peticiju da se u hitnu medicinsku pomoć uvede i drugi tim T-1 u kojem su liječnik i medicinska sestra te da se hitna vrati na prijašnji sustav koji je uspješno djelovao do 31. listopada. Peticija je pokrenuta putem Facebooka, a grupa "Nećete valjda ukinuti hitnu u Umagu"' ima već 670 članova. Pokrenula ju je Građanska inicijativa Bujštine nakon smrti 53-godišnje žene od srčanog udara u Vilaniji nedaleko od Umaga, kojoj po tvrdnji u medijima, neekipirani tim T-2 (vozač i medicinska sestra) bez liječnika i uređaja za reanimaciju nisu mogli pomoći.

Novim ustrojom hitne medicinske pomoći u timu T-1 su liječnik, medicinska sestra, odnosno tehničar i vozač a u medicinskom timu T-2 je sestra ili medicinski tehničar i vozač, ali bez liječnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙