FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U dubrovačkoj gradskoj luci izvedena sigurnosna vježba

DUBROVNIK, 26. listopada 2011. (Hina) - U staroj gradskoj luci u Dubrovniku danas je izvedena opća vježba sigurnosne zaštite, koju je organizirala Županijska lučka uprava u Dubrovniku.

U vježbi su sudjelovali predstavnici dubrovačko-neretvanske Policijske uprave, Lučke kapetanije, Carine, Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), Županijskog centra 112 Dubrovnik, Vatrogasne javne postrojbe, Hitne medicinske pomoći te Javne ustanove Rezervat Lokrum.

Cilj vježbe bilo je djelotvorna primjena plana sigurnosne zaštite dubrovačke luke, u skladu sa zakonom o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka otvorenih za međunarodni promet.

Vježbalo se usklađivanje djelovanja 1. stupnja pripravnosti svih čimbenika odgovornih za provedbu mjera sigurnosne zaštite na lučkom području te ispravnost i primjerenost uređaja i opreme namijenjene sigurnosnoj zaštiti. Vježba se temeljila na postavljenu slijedu događaja koji se spajaju u jednu ili više sigurnosnih prijetnja lučkim pogonima, brodovima i osobama na lučkom području i području grada Dubrovnika te međunarodnoj sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙