FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 7. listopada 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

OSIJEK

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija doživjela je i treći poraz u petoj skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu. U susretu igranom u Osijeku mladi hrvatski nogometaši su izgubili od Španjolske 0:2 (0:1). Golove za 'furiju' postigli su Koke (18) i Rodrigo (57).

Hrvatska je tako i nakon trećeg kola prikovana na dno ljestvice bez bodova i s očajnom razlikom pogodaka 0:7. Španjolci nakon tri odigrane utakmice vode na ljestvici s maksimalnih devet bodova i razlikom pogodaka 11:2.

Iduću utakmicu mlada hrvatska reprezentacija imat će u ponedjeljak, 10. listopada u Estoniji.

LJESTVICA:

1. Španjolska 3 3 0 0 11:2 9

2. Švicarska 2 1 1 0 4:0 4

3. Gruzija 3 1 0 2 3:9 3

4. Estonija 1 0 1 0 0:0 1

5. HRVATSKA 3 0 0 3 0:7 0

TEL AVIV

Košarkaši Cibone otvorili su natjecanje u regionalnoj ABA ligi gostujućim porazom od Maccabi Tel Aviva 81:97 (16:22, 13:19, 29:35, 23:21).

Najefikasniji igrači u redovima 'vukova' bili su Brian Matthew Chase sa 17 koševa, Tomislav Zubčić sa 16, te Marin Rozić sa 14 koševa, dok su domaćine predvodili Davin Smith i Jordan Farmar sa po 19 koševa.

Slavni izraelski klub je povratnik u regionalnu ligu koja se od ove sezone zove ABA. Bila je to utakmica trećeg kola koja se na zahtjev Izraelaca igala ranije. Peterostruki prvak Europe je prošlog tjedna odradio dva gostovanja u Sloveniji protiv Krke i Zlatorog Laškog i uvjerljivo je dobio obje utakmice s ukupno 44 koša razlike.

Cibona je od 1983. godine 14 puta gostovala u dvorani Yad Eliyahu koja zadnjih sedam godina nosi sponzorsko ime Nokia Arena i samo jednom je slavila, u listopadu 1992. (110:89). U posljednjem desetljeću Cibona je u Tel Avivu igrala šest puta i svih šest puta izgubila.

Zanimljivo, Maccabi i Cibona su ukupno osvojili čak 129 trofeja (Maccabi 92, Cibona 37) od čega 10 europskih - Maccabi je pet puta bio prvak Europe, Cibona dva, uz sva Kupa kupova i jedan Kup Koraća.

ŠANGAJ

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković (23) odustao je zbog ozljede leđa i od nastupa na teniskom turniru iz Masters serije u Šangaju koji se igra od 9. do 16. listopada, objavili su u petak organizatori turnira.

Prvi tenisač svijeta i osvajač tri grand slam turnira ove sezone je iz istog razloga otkazao i nastup na turniru u Pekingu, koji se upravo igra. Nada se da će se oporaviti za nastupe na turnirima u Baselu, te u Parizu i Londonu do kraja ove godine.

Đoković od US Opena "vuče" ozljedu leđa koja se pogoršala u susretu Davis kupa protiv Argentine.

BOSTON

Boston Bruins, iako osvajači Stanley Cupa, početak nove sezone nisu obilježili na najbolji način, naime, poraženi su 2-1 od Philadelphia Flyersa.

U drugoj utakmici koja je igrana u četvrtak Vancouver Canucksi, koji su izgubili od Bostona u sedmoj utakmici u finalu Stanley Cupa, također su poraženi i to od Pittsburgha, 4-3, nakon izvođenja kaznenih udaraca, dok su u trećoj utakmici odigranoj sinoć,

Toronto Maple Leafs svladali lako Montreal Canadiens 2-0.

Boston je poveo u prvoj trećini iskoristivši igrača više pogotkom Brada Marchanda, ali su Flyersi izjednačili najprije 47 sekundi kasnije a onda i poveli pogocima Claudea Girouxa i Jakuba Voraceka.

Meč se nakon toga pretvorio u natjecanje vratara između Flyersovog Ilye Bryzgalova i golmana Bruinsa Tima Thomasa, koji je na kraju prošle sezone osvojio Vezina Trophy kao najbolji vratar i Conn Smythe Trophy kao najkorisniji igrač doigravanja.

Vratari su također bili najistaknutiji igrači u Torontu gdje je James Reimer zaustavio 32 udarca prema svojim vratima.

Maple Leafs, koji su nosili repliku dresa iz 1967. kako bi obilježili svoje zadnje osvajanje Stanley Cupa, pod velikim su pritiskom ove sezone da okončaju sušu doigravanja i računaju baš na Reimera da ih odvede do završnice prvi put nakon 2004.

Pogoci Matthewa Lombardija i kapetana Diona Phaneufa osigurali su pobjedu Leafsima dok je Reimer zatvorio svoja vrata iako je Montreal bio bolji u broju udaraca oprema vratima protivnika od Toronta 32-18.

SUZUKA

Britanski vozač Jenson Button u McLarenu imao je u petak najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu za VN Japana koja se održava u nedjelju.

Button je na treningu bio ispred vozača Ferrarija Španjolca Fernanda Alonsa, dok su dvojica vozača Red Bulla Nijemac Sebastian Vettel i Australac Mark Webber bili treći i četvrti.

ŠIBENIK

U derbi susretu 3. kola Prve hrvatske šahovske lige zagrebačka Mladost nanijela je prvi poraz Zagrebu s uvjerljivih 4:2.

Pobjede za Mladostaše postigli Ivan Sokolov nad Mladenom Palcem, Zdenko Kožul nad Robertom Lončarom i Davorin Kuljašević nad Brankom Roguljem. Utješnu pobjedu za Zagreb ostvario je Robert Zelčić protiv Alojzija Jankovića.

Mravince-Cemex je bio na pragu prave senzacije protiv branitelja naslova prvaka riječke Liburnije, ali je na kraju poražen s 2,5:3,5 jer Mladen Muše nije dobio s figurom više protiv Marina Bosiočića. Rijeka je prema očekivanju deklasirala Junior s 5,5:0,5, ETF-Osijek je nadigrao Varaždin s 4:2, a Đuro Đaković Holding je postigao prvu pobjedu svladavši Goran iz Bibinja s 4:2.

Rezultati 3. kola: Mladost-Zagreb 4:2, Rijeka-Junior 5,5:0,5, Mravince Cemex-Liburnija 2,5:3,5, Goran-Đuro Đaković Holding 2,5:3,5 i Varaždin-ETF Osijek 2:4.

Poredak na ljestvici: Rijeka, Liburnija i ETF-Osijek po 5 meč-bodova, Mladost i Zagreb po 4, Mravince-Cemex 3, Đuro Đaković Holding 2, Goran i Varaždin po 1, Junior bez bodova

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙