FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 6. listopada 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

AMSTERDAM

Nizozemski nogometni reprezentativac Arjen Robben (27) ponovno ima problema sa ozljedama, na reprezentativnim pripremama ozlijedio je prepone te će propustiti posljednje dvije kvalifikacijeke utakmice za EP 2012.

Robben neće nastupiti u susretima protiv Moldavije i Švedske, no Nizozemska se je ionako već plasirala na Euro. Njegova ozljeda puno će više zabrinuti čelnike Bayerna.

Na početku karijere u Groningenu (2000-02) Robben gotovo da nije imao ozbiljnijih problema s ozljedama, ali to se ubrzo promijenilo odlaskom u PSV (2002–2004), gdje dva puta ozlijedio butni mišić. Dolaskom u Chelsea (2004–2007) ozljeda je bilo sve više, a oporavci su trajali sve duže. Već u prvoj sezoni u Chelseaju slomio je kost u stopalu, a na to su se nadovezale ozljede potkoljenice i gležnja. U drugoj sezoni sa londonskim klubom stvari su se bitno popravile, napokon su ga zaobišle ozljede. No, ta ja sreća trajala samo jednu sezonu, jer je već u idućoj ponovno ozlijedio butni mišić, a potom i koljeno. Nakon toga Chelsea ga je odlučio prodati Real Madridu (2007–2009). Već po dolasku u Real stradao mu je butni mišić. Tijekom dvije godine u Realu zaradio je još ozljede potkoljenice i gležnja, pa je 2009. prodan u Bayern. I Muenchenu je startao sa ozljedom, stradalo mu je koljeno. Od te ozljede uspio se brzo oporaviti i prvu sezonu u Bayernu odigrao je u odličnoj formi. No, nakon povratka sa SP 2010. utvrđeno je da je zaradio težu ozljednu butnog mišića i ponovno je mjesecima morao pauzirati.

ZAGREB

Britanski vozač Formule 1 Jenson Button produljio je suradnju s momčadi McLaren Mercedes potpisavši novi 85 milijuna funti vrijedan ugovor.

"Višegodišnji ugovor" donosi 12 milijuna funti po sezoni Buttonu, piše "Daily Mirror".

Samo pet drugih britanskih sportaša sada zarađuju više od Buttona – David Beckham, Wayne Rooney, Andy Murray, Rory McIlroy i njegov momčadski kolega Lewis Hamilton koji je pozdravio Buttonov ostanak:" Sjajno je da Jenson ostaje".

Button, 31, koji je trenutačno drugi u ukupnom poretku kazao je: "Nigdje se nisam osjećao kao doma tako kako se osjećam u McLarenu".

BERLIN

Vozač Formule 1 Michael Schumacher i nekada najbolja tenisačica svijeta Steffi Graf su "najbolji njemački sportaši svih vremena", prema istraživanju čije je rezulatte u četvrtak objavio dnevnhik "Bild".

Steffi Graf je dobila 28 posto glasova te je tako pretekla klizačicu Katarinu Witt i bivšu skijašicu Rosi Mittermaier.

U muškoj konkurenciji bivši nogometaš i izbornik Franz Beckenbauer i bivša teniska zvijezda Boris Becker dijele drugo mjesto iza Schumacher.

ŠIBENIK

U hotelskom naselju Solaris u Šibeniku odigrano je 2. kolo Prve hrvatske šahovske lige u kojem je samo Zagreb postigao drugu uzastopnu pobjedu.

Teže nego što se očekivalo svladao je Varaždin s 4,5:1,5 i izdvojio se u vodstvu jer su u derbiju kola Liburnija i Rijeka poslije velike borbe odigrali neodlučeno 3:3. Rijeka je bila bliža pobjedi, ali je branitelj naslova uspio izbjeći poraz i ostati u utrci za novi naslov prvaka. ETF-Osijek i Mravince-Cemex postigli su prve pobjede i probili se na diobu drugoga mjesta. Osječani su pobjedama Čeha Davida Navare i Ivana Leventića nadigrali Goran iz Bibinja s 4:2, a Mravinčani su pobjedom Vlade Kovačevića svladali Đuro Đaković Holding iz Slavonskog Broda s 3,5:2,5. Zagrebačka Mladost je "potopila" riječki Junior s maksimalnih 6:0.

Rezultati 2. kola:

Zagreb-Varaždin 4,5:1,5, ETF Osijek-Goran 4:2, Đuro Đaković Holding-Mravince Cemex 2,5:3,5, Liburnija-Rijeka 3:3 i Junior-Mladost 0:6.

Poredak na ljestvici:

Zagreb 4 meč-boda, Rijeka, Liburnija, ETF-Osijek i Mravince-Cemex po 3, Mladost 2, Goran i Varaždin po 1, Đuro Đaković Holding i Junior bez bodova.

PARIZ

Britanac Mo Farah najbolji je atletičar Europe za 2011. godinu, objavio je Europski atletski savez (EAA).

Svjetski prvak na 5000 metara i svjetski doprvak na 10000 metara po prvi puta je izabran za najboljega europskoga atletičara, a u glasovanju je dobio više glasova od drugoplasiranoga francuskog sprintera Christophea Lemaîtrea.

Rođenjem Somalijac Farrah (28) je i europski prvak na 5000 i 10000 metara, a nagradu će zajedno s atletičarkom godine, svjetskom prvakinjom sa 800 metara Ruskinjom Marijom Savinovom, dobiti na svečanosti u Madridu 15. listopada.

ZAGREB

U utakmicama 3. kola Jadranske lige vaterpolisti Juga izgubili su u Dubrovniku od talijanskog Pro Recca s 7:10, dok je Mladost u Zagrebu svladala splitski POŠK s 18:8.

Vrijedan uspjeh ubilježili su i vaterpolisti Medveščaka koji su u gostima svladali slovenski Koper s uvjerljivih 14:6.

Na ljestvici vode Pro Recco i Mornar Brodospas s po maksimalnih 9 bodova, a Mladost je treća sa sedam bodova.

BERLIN

Trojica njemačkih nogometaša koji su igrali finale Svjetskoga prvenstva 1966. u Engleskoj bili su dopingirani stimulansom efendrinom, donosi njemački list Der Spiegel.

Der Spiegel je došao u posjed pisma u kojem se navodi da su trojica članova prve postave Njemačke uzimali lijek protiv prehlade, koji bi po današnjim standardima bio doping, jer sadrži velike količine efedrina. Tadašnji predsjednik zradstvene komisije FIFA-e Mihailo Andrejević uputio je pismo čelniku Zapadnonjemačkog atletskog saveza Maxu Danzu, u kojem ga obavještava o nalazima trojice igrača, čija se imena ne spominju.

Njemačka je finale SP-a izgubila od Engleske u produžetku 2:4, a mislilo se da će ta utakmica ući u povijest samo po trećem pogotku Engleza, za koji se i danas ne zna da li je bio regularan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙