FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 7. listopada 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

PEKING - Najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Ljubičić plasirali su se u polufinale 2,1 milijun dolara vrijednog ATP turnira u Pekingu, te će igrati međusobno. Čilić je u četvrtfinalu pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 7:6 (4), 4:6, 6:1, dok je Ljubičić pobijedio Rusa Mihaila Južnjog sa 7:6 (4), 6:7 (4), 6:2.

Čilić i Ljubičić su se do sada susreli dva puta i oba je puta je Ljubičić bio bolji, a zadnju pobjedu ostvario je ove godine u Wimbledonu.

ZAGREB - Košarkaši Cedevite u susretu su 1. kola regionalne ABA lige kao domaćini u dvorani II Doma sportova uvjerljivo nadigrali Budućnost VOLI sa 92-62 (24-16, 16-12, 25-13, 27-21). Najefikasniji u sastavu Cedevite bili su Matjaž Smodiš i Marko Car sa po 14 koševa, dok je Nikola Vučević sa 11 ubačaja bio prvi strijelac gostiju.

U subotu će natjecanje u ABA ligi započeti hrvatski prvak Zagreb CO koji dočekuje Partizan mt:s, dok će Cibona, koja je u četvrtak izgubila od Maccabija sa 81-97 u Tel Avivu, ponovno igrati u nedjelju u Kragujevcu protiv Radničkog.

ISTANBUL/NIJVERDAL - Vaterpolisti Medveščaka i Mornara BS uspješno su započeli svoje nastupe u drugom krugu kvalifikacija Eurokupa na turnirima u Istanbulu, odnosno Nijverdalu. Medveščak je u 1. kolu turnira u Istanbulu svladao Panathinaikos sa 8-6, dok je Mornar BS u Nijverdalu uvjerljivo svladao Duisburg sa 14-5.

Medveščak će u subotu igrati protiv domaćina turnira Galatasaraya, a u nedjelju protiv Aix-les-Bainsa, dok Mornar BS još očekuju susreti protiv Ligamusa iz Tbilisija u subotu, te domaćeg Schuurmana u nedjelju.

Prva dva sastava iz svake skupine izborit će plasman u osminu finala Eurokupa.

BAKU/ZAGREB - Hrvatski boksač Filip Hrgović ostao je bez plasmana na Olimpijske igre u Londonu nakon što Kazahstanac Ivan Dičko, koji ga je pobijedio u četvrtfinalu, nije uspio proći u finale kategorije preko 91 kilograma na Svjetskom boksačkom prvenstvu u Bakuu. Hrgović bi osigurao plasman na OI da je Dičko prošao u finale, no on je uvjerljivo poražen s 9:16 od azerbejdžanskog boksača Magomedrasula Međidova. Olimpijsku normu osiguravaju četiri polufinalista i dvojica poraženih četvrtfinalista, čiji su protivnici prošli u finale, a to su u Bakuu ostvarili olimpijski prvak Talijan Cammarelle i Kubanac Savon, s obzirom da je Britanac Joshua u drugom polufinalu bio bolji od Nijemca Pfeifera.

Hrgović još ima jednu šansu da ode na OI, a to će pokušati ostvariti kroz olimpijske kvalifikacije sljedeće godine.

ZAGREB - Hrvatski taekwondaš Lovre Brečić novi je juniorski prvak Europe, a Josip Tenjer brončani nakon drugoga dana Europskoga prvenstva koje se održava na Cipru, u gradu Pafosu. Lovre Brečić iz splitskog Marjana upisao je četiri pobjede na putu ka zlatu kategorije do 48 kilograma svladavši Armenca Levona Madatyna (20:1),Bjelorusa Dzinasa Varavu (14:2), Turčina Refika Erdema (9:7) i u finalu Moldavca Vadima Dimitrova (11:9).

Do bronce je stigao Josip Tenjer iz Pantere te tako kompletirao paket medalja za Hrvatsku u prva dva dana nakon zlata Lovre Brečića i srebra Tanje Rastović u četvrtak. U osmini finala Tenjer je slavio protiv domaćeg borca Georgiua Theodorosa prekidom pri vodstvu 8:1, četvrtfinale je prošao pobjedom 6:5 protiv Musluma Tazegula, reprezentativca Turske, a u polufinalu ga je zaustavio Hasan Ahmed Koca iz Njemačke s tijesnih 8:9.

Drugog dana prvenstva nastupili su još Adrian Vraneša iz Osvita, te Dora Horvat iz Pantere. Bolji od Vraneša u osmini finala bio je Mađar Peter Kulcsar dok je Dora Horvat izgubila na zlatni bod od Cipranke Nefeli Papa. Na prvenstvu Europe će nastupiti još devetero naših reprezentativaca.

HELSINKI - Švedski nogometaši osigurali su drugo mjesto u skupini E i dodatne kvalifikacije EURA 2012 nakon što su u Helsinkiju svladali Finsku s 2:1. Sebastian Larsson (8) i Martin Olsson (52) donijeli su pobjedu Šveđanima, koje sada na drugom mjestu skupine ne mogu stići Mađari, s kojima Skandinavci imaju bolji međusobni omjer. Šveđani su još u igri i za najbolju drugoplasiranu reprezentaciju, a za to će u utorak kod kuće morati pobijediti Nizozemce, koji zasad imaju maksimalan učinak u ovoj skupini. Finci su se pošteno borili i postigli zgoditak preko Joona Toivija (73), ali su ostali na četvrtom mjestu s devet bodova.

EREVAN - Hrvatski protivnik u kvalifikacijama za SP 2014 Makedonija doživjela je težak poraz u izlučnom susretu EURA 2012 u Erevanu od Armenije 1:4. Armenci su pobjedom ostali u igri za plasman na EURO, a zgoditke su postigli Marcos Pizzelli (28), Henrik Mkhitarjan (34), Gevorg Ghazarjan (69) i Artur Sarkisov (90+1). Makedonci su od 53. minute igrali bez isključenoga Veliče Šumulikoskog, a počasni pogodak zabio je Vanče Sikov (86). Armenci mogu do prva dva mjesta u skupini ukoliko u utorak svladaju Irsku u Dublinu, dok su Makedonci u za njih posve razočaravajućim kvalifikacijama dosad skupili tek 7 bodova, a u utorak se sastaju kod kuće sa Slovačkom. U ovoj skupini kasnije igraju Slovačka - Rusija i Andora - Irska.

LJUBLJANA - U susretu 2. kola skupine B Lige prvakinja za rukometašice, u kojoj se nalazi i hrvatski predstavnik Podravka Vegeta, slovenski Krim Mercator je kao domaćin svladao danski Viborg sa 31-25 (16-8). Podravka Vegeta u subotu od 18.15 sati gostuje kod norveškog Larvika. Na ljestvici Krim Mercator ima četiri boda, Viborg dva, a Podravka Vegeta i Larvik su bez bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙