FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK pozdravlja Zakon o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora

ZAGREB, 21. listopada 2011. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) pozdravlja novi Zakon o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, koji je danas usvojio Hrvatski sabor, ističući dugogodišnja nastojanja HOK-a i Grada Zagreba da se obrtnicima i poduzetnicima koji su u dugogodišnjem zakupu omogući otkup poslovnih prostora.

Posebno smo zadovoljni što su Vlada i Sabor prihvatili naš amandman, kojim se omogućava obročna otplata poslovnog prostora, uz rok otplate do 20 godina po kamatnoj stopi od 4 posto godišnje, istaknuo je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

Zakonom o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora omogućit će se dosadašnjim zakupcima, pored kupnje poslovnog prostora u vlasništvu države, i otkup poslovnog prostora u vlasništvu jedinica lokalne samouprave i Grada Zagreba i to bez natječaja.

Novim Zakonom o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora bit će riješen jedan od egzistencijalnih problema brojnih obrtnika koji posluju u unajmljenim gradskim i državnim prostorima širom Hrvatske, ističu u HOK-u.

Podsjećaju da je nakon donošenja Zakona o zabrani i sprječavanju neregistrirane djelatnosti u lipnju ove godine, ovo druga vrlo važna zakonska inicijativa, koja je na prijedlog HOK-a ove godine prihvaćena u Vladi i Saboru, a kojom će se poboljšati status i uvjeti poslovanja hrvatskih obrtnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙