FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 14. rujna 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 21 sat:

ISTANBUL - Hrvatski hrvač Neven Žugaj (28) osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu u kategoriji do 74 kilograma grčko-rimskim stilom. Naš je hrvač do svog najvećeg uspjeha u karijeri stigao pobjedama protiv Čeha Tomaša Sobeckyja, Gruzijca Manuchara Kvirkelije i Azerbejdžanca Rafiga Husejnova prije no što je u polfinalu izgubio od budućeg prvaka, Rusa Romana Vlasova. U repesažu je u borbi za brončano odličje Neven Žugaj bio bolji od Šveđanina Roberta Rosengrena. Neven je u Istanbulu izjednačio uspjeh svog brata blizanca Nenada koji je na prošlogodišnjem SP u Moskvi također osvojio brončanu medalju, ali u kategoriji do 84kg. Ovo je šesta medalja za hrvatske hrvače sa svjetskih prvestava u povijesti, prije dvije bronce braće Žugaj medalje su osvajali još samo Milan Nenadić (jedno srebro i dvije bronce), te Slavko Koletić (srebro) krajem 60-ih i početkom 70-ih godina prošlog stoljeća. Brončanom medaljom u Istanbulu Neven Žugaj ispunio je i olimpijsku normu za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine. Nažalost, Nenad Žugaj je na ovogodišnjem SP zaustavljen u četvrtfinalu, te je kroz repesaž zauzeo sedmo mjesto koje mu nije bilo dovoljno da osigura normu za OI.Zlato u kategoriji do 74kg osvojio je Rus Roman Vlasov, srebro Turčin Selcuk Cebi, a uz Nevena Žugaja do bronce je stigao i Armenac Arsen Julfalakjan.

MOSTAR - Televizijski prijenos nogometnog susreta između Dinama i Reala među Hrvatima u Hercegovini postao je u srijedu prvorazredni politički problem s pozivima na bojkot slovenskog kabelskog operatera Telemacha koji je u srijedu objavo kako će zatamniti signal, ali je tijekom dana ipak popustio pa će Dinamovi navijači u Hercegovini moći uživati u ovom susretu na Maksimiru putem drugog programa HRT-a. "Neće biti zatamnjenja signala na HRT-u 2 za vrijeme utakmice Dinamo - Real u Zagrebu. To se odnosi i na područje Mostara i Čapljine", rekli su u sjedištu Telemacha u Sarajevu koji je tijekom dana preko svoga internetskog portala prvotno emitirao obavijest kako će se zbog autorskih prava zatamniti program HRT-a 2 za vrijeme utakmice što je izazvalo buru reagiranja. I u upravi Telemacha u Mostara su potvrdili kako je golemi broj gledatelja zvao i izražavao negodovanje, a Gradski odbor HDZ-a 1990. Mostara je pozvao pretplatnike na raskidanje ugovora s ovim kabelskim operaterom koji je nedavno kupio tvrtku Monet u zapadnom dijelu Mostara. "Smatramo da je dosta šutnje hrvatskoga naroda i inertnosti naših čelnika koji sve ovo dopuštaju. S toga ovim putem pozivamo sve korisnike Telemacha na nepotpisivanje i raskid ugovora s ovim operaterom, zbog kršenja Zakona o zaštiti potrošača ukoliko uistinu ukinu signal HRT-a 2 za vrijeme utakmice, kao i bojkotiranja plaćanja RTV pristojbe za one koji je plaćaju", ističe se u priopćenju HDZ-a 1990. Uprava Telemacha tijekom dana je promijenila odluku. Veći dio zapadne Hercegovine izravno može pratiti signale hrvatskih televizijskih kuća koji su dostupni s odašiljača s Biokova.

KAUNAS - Košarkaši Španjolske prvi su polufinalisti Eurobasketa u Litvi, branitelji naslova su u četvrttfinalu u Kaunasu svladali Slovence sa 86-64 (16-23, 19-8, 36-14, 15-19). Slovenci su bolje krenuli u susret, poveli 14-6, te nakon prvih 10 minuta vodili sa 23-16. No, potom su Španjolci pojačalli igru u obrani, te za samo 18 minuta ostvarili seriju 49-15 kojom su poveli sa 65-38 i riješili utakmicu. Španjolsku su predvodili Juan Carlos Navarro sa 26 koševa i Pau Gasol sa 19 poena i 16 skokova, dok je Goran Dragić sa 14 ubačaja bio najefikasniji u slovenskom sastavu. Španjolska će u polufinalu igrati protiv pobjednika utakmice Litva - Makedonija koji igraju od 20 sati, dok će u preostala dva četvrtfinala u četvrtak igrati Francuska - Grčka i Rusija - Srbija.

BARCELONA - Trener Barcelone Pep Guardiola izjavio da niti Usain Bolt ne bi uspio zaustaviti napadača Milana Alexandra Pata, koji je sinoć u 1. kolu Lige prvaka zabio gol u 24. sekundi susreta. Čim je sudac označio početak utakmice na Camp Nou Pato se je sjurio sa centra i zabio je za vodstvo Milana 1-0. Sve se je dogodilo tako brzo da se igrači europskog prvaka nisu uspjeli ni snaći. "Niti Usain Bolt ga ne bi zaustavio. Da barem moji igrači imaju tako brze noge", kazao je Guardiola. Sinoćnji dvoboj Barcelone i Milana završio je neodlučeno 2-2, s tim da je Milan poravnao u sudačkoj nadoknadi nakon pogotka Thiaga Silve (90+2).

ZAGREB - Španjolski tenisač Rafael Nadal izjavio je danas da je spreman biti rezerva u polufinalnom dvoboju Davis Cupa protiv Francuske ako izbornik Albert Costa ocijeni da nije najbolje pripremljen. Nadal je u ponedjeljak u finalu US Opena nakon četiri sata teške borbe izgubio od Novaka Đokovića. "Posljednja tri tjedna morao sam igrati na najvišoj razini, a uz to treba uzeti u obzir da se polufinale Davis Cupa igra na sasvim drugačijoj podlozi za što treba prilagodba. Srećom, fizički nisam potrošen, ali ako izbornik odluči da je netko bolje pripremljen, meni to ne smeta, jer ja sam samo dio momčadi", kazao je Nadal. Polufinalni susret Španjolska - Francuska igrat će se od 16. do 18. rujna na zemljanom terenu u Cordobi, a španjolski izbornik, uz Nadala, ima na raspolaganju i Davida Ferrera, Fernanda Verdasca, te Feliciana Lopeza.

BERN - Predsjednik Fife Sepp Blatter izjavio je danas da nema namjeru otići sa čelnog mjesta krovne nogometne organizacije prije isteka mandata, koji završava u lipnju 2015. "Medijske tvrdnje da ću otići s mjesta predsjednika Fife prije isteka mandata su obična glupost. Isto tako besmislica je da postoji navodni dogovor između mene i Michela Platinija o tome", kazao je Blatter. Blatter je u lipnju ove godine po četvrti puta zaredom izabran za predsjednike Fife i mandat mu ističe u lipnju 2015. Iste godine mandat ističe predsjedniku Uefe Michelu Platiniju, kojeg mediji smatraju za najvećeg favorita da naslijedi Blattera na čelu Fife.

KAIRO - Bivši izbornik američke nogometne reprezentacije Bob Bradley imenovan je novim izbornikom egipatske reprezentacije, objavila je tamošnja državna novinska agencija MENA. Bradley je u srpnju dobio otkaz s mjesta američkog izbornika nakon pet godina provedenih na toj poziciji, a u borbi za nasljednika Hasana Shehate pobijedio je Kolumbijca Francisca Maturanu i Crnogorca Zorana Filipovića. Glasnogovornik Egipatskog nogometnog saveza Azmi Mugahed izjavio je kako će Bradley doputovati u Kairo u nedjelju ili ponedjeljak kako bi potpisao ugovor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙