FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 19. rujna 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

SOFIJA - Bugarski nogometni savez smijenio je u ponedjeljak s mjesta izbornika Nijemca Lothara Mattheusa zbog iznimno loših rezultata bugarske reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2012. Iako se smjena bivšega kapetana Njemačke očekivala i ranije, Bugarski nogometni savez je to napravio tek danas zbog protivljenja predsjednika Borislava Mihajlova, koji je želio da Mattheus odradi ugovor dokraja, do studenoga kako ne bi platio odštetu.

"Razlozi za smjenu su brojni, a najveći je sve veće nezadovoljstvo izbornikom u samoj reprezentaciji. Mattheusa smo obavijestili o odluci i on je to primio mirno", kazao je Mihajlov, koji je prije samo mjesec dana izjavio kako će Nijemac voditi Bugarsku i u kvalifikacijama za SP 2014.

Mattheus je bio prvi stranac na čelu bugarske reprezentacije, koju je preuzeo prije točno godinu dana, ali je u kvalifikacijama za EURO 2012 u skupini s Engleskom, Švicarskom i Crnom Gorom doživio fjasko - tek je na četvrtom mjestu s samo tri data i 12 primljenih pogodaka.

HAMBURG - Michael Oenning od ponedjeljka više nije trener bundesligaša HSV-a, koji nakon šest kola zauzima posljednje mjesto sa svega jednim bodom i pet poraza. U priopćenju uprave kluba iz Hamburga navodi se sporazumni razlaz s Oenningom, jer je nakon subotnjeg domaćeg poraza od Borussie Mönchengladbach postalo jasno da je "daljnja suradnja na štetu kluba". Momčad će do daljnega trenirati Rodolfo Cardoso, koji je radio s mlađim uzrastima u klubu. Oenning (45) je u HSV-u tek šest mjeseci nakon odlaska Armina Veha, a imao je ugovor do lipnja 2013. Također, Oenning je prvi smijenjeni trener u ovoj sezoni Bundeslige.

SPLIT - Večeras je u Splitu službeno otvoren 25. "ACI Match Race Cup" na kojem će nastupiti osam posada predvođenih vrhunskim hrvatskim jedriličarima. Kao kormilari posada nastupit će Ivan Kljaković-Gašpić, Tomislav Bašić, Tonko Rameša, Marin Mišura, Luka Radelić i Toni Bulaja, te dvije ženske posade predvođene Tinom Mihelić i Petrom Klibom. Natjecanje koje će trajati do 23. rujna ove godine odvijat će se u dva dijela. Prvo će se jedriti flotno, to jest svih osam posada nadmetat će se istodobno, a zatim će se jedriti dvobojski ("Match Race") tako što će se svih osam posada natjecati svatka protiv svake, a pobjednik će biti posada koja u ukupnom zbroju osvoji najviše bodova.

"ACI Match Race Cup" je tradicionalno međunarodno natjecanje, ali ove godine će, kako je objašnjeno, zbog recesije nastupiti samo hrvatske posade i jedriličari.

Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković je otvarajući ovo natjecanje rekla kako će unatoč tomu što nastupaju samo hrvatski jedriličari, ovo biti svjetski jedriličarski događaj jer su hrvatski jedriličari svjetski uspješni.

HANTI-MANSIJSK - Pobjednik Svjetskog kupa šahista ruski je velemajstor Peter Svidler. On je sigurnom igrom u posljednjoj partiji dvoboja s Aleksandrom Griščukom osvojio pola boda i tako sačuvao prednost izborenu u prvoj partiji. Pobjedom od 2,5:1,5 ostvario je jedan od najvećih uspjeha u svojoj karijeri. Na sličan način završen je i dvoboj za treće mjesto. Iako je Ruslan Ponomarjov zapeo iz petnih žila da bi izborio produžetak, Vasilij Ivančuk je preciznom obranom u završnici osvojio pola boda i ukupnom pobjedom od 2,5:1,5 osvojio treće mjesto.

ZUERICH - Međunarodna kladioničarska mafija uništava nogomet kupovanjem klubova, dugoročnim ulaganjima u namještanje susreta, te čak i organiziranjem seminara za suce, kazao je šef odjela za sigurnost Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Chris Eaton.

"Mafija se uvukla u vrhunski nogomet na neuobičajeni način koji uključuje čak i preuzimanje kontrole nad klubovima, što se radi 'prljavim novcem', a to je daleko najbolji način za namještanje rezultata utakmica", kazao je Eaton, koji je dodao kako će FIFA uskoro utemeljiti program "zaštite svjedoka" za nogometaše koji javno progovore o pokušajima podmićivanja, kao i program rehabilitacije za one igrače koji su uključeni u te kriminalne djelatnosti.

"Trend kupovanja klubova i trgovine igračima, kao i namještanja utakmica, događa se u manjim zemljama. Taj problem mogu riješiti samo države koje se moraju boriti protiv kladioničarske mafije. FIFA nije uvela kladionice u nogomet i FIFA nema nikakav profit od klađenja", zaključio je Eaton, koji je 12 godina radio za Interpol.

Početkom godine FIFA je u suradnji s Interpolom osnovala posebni odjel za borbu protiv korupcije u nogometu, a taj odjel ima proračun od 20 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙