FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 18. rujna 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati

KAUNAS - Košarkaši Rusije osvojili su brončanu medalju na Eurobasketu u Litvi, oni su u susretu za treće mjesto u Kaunasu svladali Makedoniju sa 72-68 (17-13, 19-17, 16-20, 20-18). Rusiju je do pobjede predvodio Andrej Kirilenko sa 18 košwva, dok je Bo McCalebb sa 22 ubačaja bio prvi igrač u redovima Makedonije. U posljednjih pola minute ušlo se s neodlučenim rezultatom 68-68, Sergej Bikov je 15 sekundi prije kraja, a dvije sekunde prije isteka napada pogodio težak šut iz pada preko ruke za 70-68. Makedonci su sedam sekundi prije kraja dvoboja morali izjednačiti, ali Damjan Stojanovski je promašio čisto polaganje ispod samog obruča nakon odličnog dodavanja McCalebba. Konačnih 72-68 preciznim izvođenjem slobodnih bacanja postavio je Aleksej Šved. U finalu od 20 sati će igrati branitelj naslova Španjolska i Francuska.

LONDON - Francuski napadač Nicolas Anelka želi napustiti Chelsea iduće ljeto kada istekne njegov ugovor, izjavio je trener engleskog prvoligaša Andre Villas Boas. "Pokušat ćemo ga nagovoriti da obnovi ugovor, ali Nicolas mora sam donijeti odluku i nisam siguran da bi on to htio", objasnio je portugalski trener. Na pitanje novinara je li Francuz izrazio svoju namjeru da ode iz Londona Villas Boas je odgovorio potvrdno. Anelka (33) je jako dobro počeo sezonu s Chelseajem, Villas Boas ga je čak stavio u prvu postavu ispred Španjolca Fernanda Torresana protiv Sunderlanda (2-1) prije tjedan dana. Anelka igra u Chelseaju od sezone 2007./2008 i do sada je zabio 59 golova za londonski klub.

BEČ - Odbojkaši Srbije osvojili su naslov europskog prvaka na EP koje je održano u Austriji i Češkoj, oni su u finalu u Beču u dvorani ispunjenoj vlastitim navijačima svladali Italiju sa 3-1 (17-25, 25-20, 25-23, 26-24). Brončanu medalju osvojili su reprezentativci Poljske koji su u susretu za treće mjesto u Beču svladali Rusiju sa 3-1 (25-23, 18-25, 25-21, 25-19).

GELSENKIRCHEN - Nogometaši Bayerna iz Muenchena ostali su sami na vrhu ljestvice njemačkog prvenstva nakon što su u susretu 6. kola kao gosti u Gelsenkirchenu svladali domaći Schalke 04 sa 2-0 (1-0). Strijelci za Bayern bili su Petersen (21) i Mueller (75). Bayern je vodeći na ljestvici sa 15 bodova, dva više od drugog Werdera i treće Borussije iz Moenchengladbacha, dok je Schalke deveti s devet bodova.

Ivica Olić zbog ozljede nije igrao za Bayern, dok Danijel Pranjić također nije nastupio. Ivan Perišić odigrao je čitavu utakmicu za Borussiju iz Dortmunda koja je izgubila na gostovanju kod Hannovera 96 sa 1-2 (0-0). Borussia je povela golom Kagawe (63), a rezultat su preokrenuli Sobiech (86) i Ya Konan (88). Hannover je sada peti sa 11 bodova, a prošlosezonski prvak Borussia 11. sa sedam.

MANCHESTER - Nogometaši Manchester Uniteda jedini su zadržali stopostotni učinak u engleskog prvenstvu nakon 5. kola zahvaljujući 3-1 (3-0) pobjedi na svom Old Traffordu protiv Chelseaja. "Crveni vragovi" poveli su sa 3-0 golovima Smallinga (8), Nanija (37) i Rooneya (45), a na konačnih 3-1 smanjio je Torres (46). Manchester City ispustio je prve bodove ove sezone odigravši na gostovanju kod Fulhama 2-2. City je poveo 2-0 golovima Aguera (18, 45), ali domaći su uspjeli doći do boda zahvaljujući Zamori (55) i Murphyju (74). Luka Modrić bio je strijelac za Tottenham Hotspur koji je na svom White Hart Laneu svladao Liverpool s uvjerljivih 4-0 (1-0). Modrić je bio strijelac prvog gola na utakmici u 7. minuti kada je odličnim udarcem sa 20-ak metara pogodio sam gornji lijevi kut suparničkih vrata. Pobjedu Tottenhama u drugom poluvremenu potvrdili su Defoe (66) i Adebayor (68, 90+3), a ta su tri gola postignuta kada je Liverpool bio s dva igrača manje. Zbog dva žuta kartona isključeni su Adam u 28. i Škrtel u 63. minuti. Modrić je odigrao čitavu utakmicu za Tottenham, Niko Kranjčar je odigrao prvo poluvrijeme, dok je Vedran Ćorluka čitavu utakmicu prosjedio na klupi za pričuve. Tottenham je trenutačno 11. na ljestvici sa šest bodova i utakmicom manje, dok je Liverpool osmi sa sedam bodova.

BEČ - Odbojkaši Poljske osvojili su brončanu medalju na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, oni su u susretu za treće mjesto u Beču svladali Rusiju sa 3-1 (25-23, 18-25, 25-21, 25-19). Poljacima, koji su na oom EP branili zlato iz Turske otprije dvije godine, ovo je osma medalja s europskih prvenstava, dok je Rusija drugi put zaredom EP završila na četvrtom mjestu. U finalu će od 18 sati igrati Italija i Srbija.

SPLIT - Austrijanac Andi Fuchs pobjednik je prvog izdanja međunarodne triatlonske utrke "TriStar 111 Split" u kojoj je sudjelovalo 111 natjecatelja, dok je drugi bio također Austrijanac Philipp Podsiedlik, a najbolji hrvatski predstavnik bio je Zagrepčanin Dejan Patričević na trećem mjestu. Natjecatlji su u splitskoj gradskoj luci plivali jedan kilometer od lučice Matejuška do Lučke kapetanije i natrag, a zatim su biciklom vozili 100 kilometara na relaciji Solin-Klis-Dicmo-Lećevica-okretište Malački i natrag do splitske Rive. Uslijedio je završni dio natjecanja, tračenje deset kilometara preko Marjana i povratak na Rivu.

BEOGRAD - Tenisači Argentine izborili su nastup u finalu ovogodišnjeg Davis Cupa nakon što su u olufinalnom ogledu u Beogradu poveli protiv branitelja naslova Srbije s nedostižnih 3-1. Do odlučujućeg trećeg boda Argentina je stigla nakon što je prvi igrač svijeta Novak Đoković morao predati meč Juanu Martinu Del Potru pri vodstvu Argentinca od 7-6 (5), 3-0. Đoković je u posljednjem poenu susreta poslao jedan forhend u aut, te potom uz bolnu grimasu pao na tlo uhvativši se za gležanj. U finalu će Argentina igrati protiv Španjoslke koja je u drugom polufinalu protiv Francuske također povela sa 3-1. Finale će se igrati u Španjolskoj od 2. do 4. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙