FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 28. rujna 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

LYON

U susretu drugog kola D skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Gerland pred 30.000 gledatelja izgubio od Lyona 0:2 (0:2) i nakon dva kola nalazi se na začelju ljestvice bez bodova, ali i bez postignutog gola. Strijelci za vodeću momčad francuskog prvenstva bili su Bafetimbi Gomis (23) i Bakary Kone (42).

Dinamo je većinu utakmice djelovao sterilno, a posebno je konfunzno bilo u obrani modrih. Jedino dobro razdoblje u igri Dinama bilo je posljednjih 20 minuta susreta.

Već u 2. minuti stopostotna šansa za Lyon, nakon ubačaja sa desne strane loša reakcija Dinamove obrane i najbolji strijelac domaćina Gomis je iz neposredne blizine pucao iznad gola. Nova velika prilika za Lyon stigla je u 17. minuti i to nakon kornera. Kelava je pokušao boksati loptu, ali je ona došla do Gonalonsa, koji kao i Gomis, puca iznad grede.

Nakon dvije promašene prilike Lyon je u poveo u 23. minuti, ali zahvaljujući poklonu Pokrivača, koji je loptu u for predao Gomisu, a on je lobom prebacio Kelavu.

U 38. minuti još jedna u nizu grešaka Dinamove obrane i nakon ubačaja sa lijeve strane Gomis je sam ostao u petercu, ali je nasreću pucao iznad gola. Ipak, četiri minute kasnije Lyon je poveo 2-0, i to poslije kornera. Branič Bakary Kone neometan je iz blizine poslao loptu u mrežu.

U samoj završnici poluvremena vratar Kelava spasio je Dinamo od općeg potopa već nakon prvih 45 minuta, obranivši udarac Greniera.

Dinamo je imao samo jednu izglednu priliku u prvom dijelu, u 31. minuti Ibanez je ubacio oštru loptu u protivnički petarac, ali je Beqiraj zakasnio za pola koraka.

Dinamo je na poluvremenu napravio dvije promjene, izašli su Kovačić i Badelj, a ušli Šimunić i Tomečak. Šimunić je preuzeo mjesto lijevog braniča, a Ibanez je pomaknut na lijevo krilo, dok je Tomečak preuzeo poziciju na desnom krilu.

Drugo poluvrijeme bilo je manje zanimljivije, domaćini su uspjeli umiriti tempo, a Dinamo je ipak uspio stvoriti tri prigode, dvije nakon kornera. U 70. minuti nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru Lyona lopta je došla do Vide, ali je njegov udarac završio u bloku domaćih igrača. Odmah je uslijedio novi korner za Dinamo, Tonel je pucao glavom, a vratar domaćih brani.

Posljednju prigodu Dinamo je imao u 84. minuti kada se je Leko probio u protivnički 16-erac i odlično pucao, ali je vratar Lloris bio na mjestu.

U drugom susretu iz ove skupine Real Madrid je na Santiago Bernabeu bez većih problema pobijedio Ajax 3:0 (2:0). Strijelci za "Kraljevski klub" bili su Cristiano Ronaldo (25), Kaka (41) i Karim Benzema (49).

Nakon dva kola vodi Real Madrid sa šest bodova, Lyon ima četiri, Ajax jedan, a na začelju je Dinamo bez bodova.

LYON: Lloris, Reveillere, Kone, Lovren, Cissokho, Kallstrom, Gonalons, Briand, Grenier (Pied, 79), Bastos, Gomis (Lacazette, 63).

DINAMO: Kelava, Leko, Vida, Tonel, Ibanez, Pokrivač (Rukavina, 75), Calello, Kovačić (Šimunić, 46), Badelj (Tomečak, 46), Sammir, Beqiraj.

STRIJELCI: 1-0 Gomis (23), 2-0 Kone (42).

SUDAC: Pavel Kralovec (Češka)

STADION: Gerland

GLEDATELJA: 30.000

ZAGREB

Izjave nakon utakmice Lyon - Dinamo 2-0:

Trener Dinama Kruno Jurčić: "Pokušao sam relaksirati igrače da ne dobijamo golove nakon pogrešaka, ali to se nažalost dogodilo, dva smo gola primili zbog impresioniranosti protivnikom. To je škola koju moramo platiti, igračima treba iskustvo u natjecanju kao što je Liga prvaka da bi se stekla rutina i onda kroz tu rutinu pokazale kvalitete. Badelja sam zamijenio zbog ozljede, i želio sam da sa Tomečakom i Ibanezom, koji su brzi igrači, dobijemo prodornost. Imali smo u drugom poluvremenu tri prigode, ali nismo uspjeli zabiti. Čestitam svojim igračima, dali su sve od sebe. U sljedećoj utakmici kod kuće igramo protiv Ajaxa i pokušat ćemo pobijediti. Želimo do kraja natjecanja osvojiti što više bodova i što bolje predstavljati hrvatski nogomet, te pokušati osvojiti treće mjesto koje na proljeće vodi u Europsku ligu".

Stoper Dinama Domagoj Vida: "Tužan sam, ali dali smo sve od sebe. Izgleda da smo još uvijek 'zeleni' za ovu razinu natjecanja, fali nam što rijetko igramo u Ligi prvaka. Ipak, glavu gore i protiv Ajaxa pokušat ćemo uzeti bodove".

ZAGREB

Francuski mediji su u utorak jedinstveni u zaključku da je francuski prvak Lyon u utakmici drugog kola Lige prvaka u skupini D lako došao do pobjede nad zagrebačkim Dinamom od 2-0.

"Lyon je lako došao do pobjede protiv Dinama", naslov je u "L'Equipeu" dan nakon drugog kola Lige prvaka u kojoj je francuski prvak svladao zagrebački Dinamo 2-0.

"U svojoj 100. europskoj utakmici ekipa Remija Garde lako je svladala Dinamo Zagreb", dodaje "L'Equipe" i napominje da ta pobjeda omogućuje Gonesima (koji sada imaju 4. boda u skupini) da sigurno drže drugo mjesto u skupini D, odmah iz Real Madrida.

"Bio je to novi Lyon, pomlađen, ujedinjen, borben, iako je bio bez kičme momčadi - Crisa, Gourcuffa i Lisandra. A kada je Lyon gladan, proždire svoje neprijatelje. A Dinamo, koji nije baš sjajio na Gerlandu iako dominira u hrvatskom prvenstvu, dao se lako pojesti u prvom poluvremenu kada njegovi igrači gotovo da nisu postojali na terenu", piše francuski list i ističe da je "jedinu iskru" donio Sammir udarcem s udaljene pozicije u 35. minuti.

U drugom poluvremenu, Lyon je mirno držao vodstvo Hugo Lloris je imao u tri navrata priliku da se "iskaže" nakon prilika Sammira (67. minuta), Tonela (70.) i Leke (84.).

"France football" naglašava kako je "cilj Lyona", u drugom kolu Lige prvaka, "bio poboljšati bod uzet u Amsterdamu. Posao je dobro obavljen i nagrađen je lijepom pobjedom".

"Dinamo je uznemiravao više na papiru nego na travi Gerlanda", dodaje "France football". "Lyon je uzeo mjeru svom protivniku. OL je imao ključeve igre", naglašava Franmce football koji slabo spominje Dinamove igrače, osim pokušaja Tonela u 71. minuti i Leke u 84. minuti.

"Le progress" pak ističe da "čak i ako Lyon nije razbio Dinamo Zagreb, igrači Remija Garde nisu imali razlog za strah pred hrvatskim igračima. Čak i ako Hugo Lloris žali zbog pada ritma u drugom poluvremenu, Lyon je zadovoljan jer su bodu iz Amsterdama dodali tri".

"Lyon će se sada naslađivati pobjedom nad zagrebačkim klubom i čekati nedjelju i okršaj s PSG-om", dodaje "Le Progress".

Dnevnik "Le Monde" piše i da se Lyon, "na krilima uspjeha u Ligue 1 nametnuo bez problema na svom terenu Dinamu, osiguravši pobjedu u prvom poluvremenu".

I "Le Figaro" se priključio zaključku o dominaciji Lyona nad Dinamom. "Favorit u ovom susretu, Lyon je odigrao bez puno snage gušeći svog protivnika koji jedva da je izašao sa svoje polovice terena".

MADRID

U susretu drugog kola D skupine nogometne Lige prvaka Real Madrid je na stadionu Santiago Bernabeu pobijedio Ajax 3:0 (2:0) i nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova.

Golove za "Kraljevski klub" postigli su Cristiano Ronaldo (25), Kaka (41) i Karim Benzema (49).

REAL MADRID - AJAX 3:0

MADRID. Stadion Santiago Bernabeu - 67.000 gledatelja; Sudac: Mark Clattenburg (Engleska);

Strijelci: 1:0 Ronaldo (25), 2:0 Kaka (41), 3:0 Benzema (49)

Žuti karton: Carvalho

Crveni karton: -

REAL MADRID: Casillas - Ramos, Carvalho, Varane, Arbeloa - Xabi Alonso, Khedira - Ozil (od 84. Altintop) - Kaka (od 75. Di Maria), Benzema (od 75. Higuain), Cristiano Ronaldo

AJAX: Vermeer - Van der Wiel - Vertonghen, Alderweireld, Anita - Eriksen, Boerrigter (od 82. Serero), Janssen (od 51. Enoh), de Jong - Sulejmani (od 71. Ebicilio), Sigthorsson

ZAGREB

Hrvatski nogometni prvak Dinamo do sada je odigrao 12 utakmica protiv francuskih klubova i pritom ostvario svega tri pobjede.

Prvu pobjedu 'modri' su ubilježili protiv Marseillea u Zagrebu u sezoni 1969/70. Susret drugog kola Kupa pobjednika kupova završio je 2:0, nakon 1:1 iz prve utakmice. Golove koje su Dinamo odveli u četvrtfinale zabio je Marijan Novak. U idućoj rundi Dinamo je ispao od Schalkea.

Na drugu pobjedu protiv nekog od Francuza čekalo se 20 godina. Dinamo je u pretkolu Kupa Uefa u Auxerru slavio 1:0 golom Davora Šukera, no nije prošao dalje jer je u prvom susretu u Zagrebu izgubio 1:3.

Treću i posljednju pobjedu Dinamo je ubilježio 1994. također protiv Auxerrea, no ponovo je ispao od kluba sa stadiona l'Abbé-Deschamps. U susretu prvog kola Kupa pobjednika kupova Dinamo je u Maksimiru pobijedio momčad legendarnog Guyja Rouxa 3:1. Strijelci su bili Jelićić, Soldo i Pamić, a za goste Diomede. Auxerre je na svom travnjaku slavio 3:0, a odlučujući treći gol je zabio Lamouchi u 89. minuti. Nakon te utakmice Dinamo je izbačen iz Europe na godinu dana zbog divljanja BBB-a, te verbalnog napada Miroslava Blaževića i Zdravka Mamića na delegata utakmice.

DINAMO PROTIV FRANCUSKIH KLUBOVA

DINAMO - Marseille 1:1, 2:0 - 2. kolo Kupa pobjednika kupova (1969/70)

DINAMO - Auxerre 1:3, 1:0 - kvalifikacije Kupa Uefa (1989/90)

DINAMO - Auxerre 3:1, 0:3 - 1. kolo Kupa pobjednika kupova (1994/95)

DINAMO - Marseille 1:2, 2:2 - skupina Lige prvaka (1999/2000)

DINAMO - Auxerre 1:2, 1:3 - 1. kolo Kupa Uefa (2006/07)

Rennes - DINAMO 1:1 - skupina Kupa Uefa (2007/08)

Lyon - DINAMO 2:0 - skupina Lige prvaka 2010/11)

UKUPNO: 12 nastupa, tri pobjede, tri remia, šest poraza i razlika pogodaka 14:20

ZAGREB

Rezultati susreta drugog kola nogometne Lige prvaka:

SKUPINA A

Bayern - Manchester City 2:0 (Gomez 38, 45)

Napoli - Villarreal 2:0 (Hamšik 15, cavani 17-11m)

LJESTVICA:

1. Bayern Munchen 2 2 0 0 4:0 6

2. Napoli 2 1 1 0 3:1 4

3. Manchester City 2 0 1 1 1:3 1

4. Villarreal 2 0 0 2 0:4 0

SKUPINA B:

CSKA - Inter 2:3 (Džagojev 45+2, Love 77 / Lucio 6, Pazzini 23, zarate 78)

Trabzonspor - Lille 1:1 (Colman 75-11m / Sow 31)

LJESTVICA:

1. Trabzonspor 2 1 1 0 2:1 4

2. Inter 2 1 0 1 3:3 3

3. Lille 2 0 2 0 3:3 2

4. CSKA Moskva 2 0 1 1 4:5 1

SKUPINA C:

Manchester United - Basel 3:3 (Welbeck 16, 18, Young 90 / F.Frei 58, A. Frei 60, 76-11m)

Otelul Galati - Benfica 0:1 (Cesar 41)

LJESTVICA:

1. Basel 2 1 1 0 5:4 4

2. Benfica 2 1 1 0 2:1 4

3. Manchester United 2 0 2 0 4:4 2

4. Otelul Galati 2 0 0 2 1:3 0

SKUPINA D

Lyon - DINAMO 2:0 (Gomis 23, Kone 42)

Real Madrid - Ajax 3:0 (Ronaldo 26, Kaka 41, Benzema 49)

LJESTVICA:

1. Real Madrid 2 2 0 0 4:0 6

2. Lyon 2 1 1 0 2:0 4

2. Ajax 2 0 1 1 0:2 1

4. DINAMO 2 0 0 2 0:3 0

ZAGREB

Hrvatska košarkaška reprezentacija zadržala je 19. poziciju na najnovijoj ljestvici Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) sa 134 boda.

U vodstvu su Amerikanci sa 852 boda, europski prvaci Španjolci imaju 730, a Argentina na trećem mjestu 673 boda. Četvrti su Grci sa 488 bodova a TOP pet zatvara Litva sa 426 bodova. Najveći skok načinila je Makedonija koja je napredovala sa 47. na 33. mjesto svjetske ljestvice.

LJESTVICA FIBA-e:

1. SAD 852 točk

2. Španjolska 730

3. Argentina 673

4. Grčka 488

5. Litva 426

6. Turska 302

7. Italija 272

8. Srbija 232

9. Australija 224

10. Kina 219

11. Rusija 213

12. Francuska 195

13. Brazil 184

14. Njemačka 182

15. Angola 178

16. Portoriko 157

17. Slovenija 157

18. Novi Zeland 147

19. HRVATSKA 134

20. Iran 83

VILNIUS

Bivša košarkaška zvijezda NBA, Litvanac Arvidas Sabonis doživio je srčani udar, ali je sada njegovo stanje stabilno, objavili su liječnici u bolnici gdje je hospitaliziran u Kaunasu.

"Sve je u redu, stabilno je i izaći će s intenzivne njege u četvrtak", izjavio je jedan od liječnika.

Prema pisanju lokalnih medija, Sabonis (46) je doživio srčani udar u utorak navečer na treningu u Kaunasu.

Arvidas Sabonis, kojeg se smatra jednim od najboljih europskih košarakaša svih vremena, igrao je u NBA od 1995. do 2003. u Portlandu, a sa sovjetskom reprezentacijom je osvojio olimpijsku zlatnu medalju 1988. te brončanu s Litvom na Igrama 1992.

Ove je godine ušao u Kuću slavnih.

SYDNEY

Australska tenisačica srpskog podrijetla Jelena Dokić, čiji s burni odnosi s ocem Damirom punili novinske stupce, izjavila je u utorak da se pomirila s njim nakon osam godina svađa.

"Potvrđujem napise u medijima o pomirenju s ocem. Moj partner Tin Bikić smo ga posjetili i uklonili smo nesuglasice", kazala je Dokić.

Stigavši s 11 godina u Australiju zajedno s ocem Jelena Dokić se pokazala velikim talentom kada je 2000. stigla do polufinala Wimbledona u dobi od 17 godina.

No, ubrzo o njoj se počelo govoriti u svjetlu ispada oca kojem je zabranjen pristup na turnire WTA. Od tada je, sada 28-godišnja tenisačica teško opravdavala nade polagane u nju i završila je čak na 600. mjestu WTA liste najboljih tenisačica svijeta. Sada je 72. na WTA listi i osvojila je turnir u Kuala Lumpuru ove sezone.

MANCHESTER

Argentinski napadač Carlos Tevez koji igra u Manchester Cityju odbacuje tvrdnje trenera Roberta Mancinija da je odbio igrati u sinoćnjoj utakmici 2. kola Lige prvaka protiv Bayerna iz Muenchena koju je njegov klub izgubio 2-0, iako Mancini ističe kako je karijera u Cityju "gotova".

Karijera Argentinca Carlosa Teveza u Manchester Cityju "je gotova", nakon što je odbio ući u igru kao zamjena u utakmici drugog kola Lige prvaka protiv Bayerna iz Muenchena, izjavio je trener engleskog prvoligaša Roberto Mancini. Argentinski napadač, koji je prije dvije godine došao u City iz Manchester Uniteda, nije poslušao Mancinija koji mu je rekao da se počne zagrijavati na početku drugog poluvremena.

Mancini je objasnio da je rekao Tevezu da ode zagrijavati 35 minuta do kraja i da vjeruje da može pomoći u promjeni rezultata kod 2-0 za Bayern. Televizijske kamere su prikazale Teveza kako sliježe ramenima i odmahuje glavom dok mu je jedan od pomoćnih trenera nešto govorio.

S obzirom na takvu konfuznu situaciju koja je nastala Mancini je u igru uveo obrambenog veznjaka Nigela i Jonga umjesto Teveza u 56. minuti.

Problem će sada biti iznesen i vlasniku Cityja Šeiku Mansouru Bin Zayed Al Nahyanu.

Mancini, koji je vidljivo bio šokiran, na konferenciji za novinare nakon utakmice je kazao:"Stvarno sam razočaran jer je to Carlos. To se ne može dogoditi u vrhunskom klubu - da se odbije pomoći suigračima."

"Ali ako se želimo poboljšati kao ekipa, Carlos ne može igrati s nama. On je za mene gotov", istaknuo je Mancini.

Tevez je pak odbacio tvrdnje da je odbio igrati u sinoćnjoj utakmici.

"Dogodila se konfuzna situacija na klupi i mislim da je moje stajalište krivo shvaćeno", kazao je 27-godišnji Argentinac, inzistirajući da nije odbio poslušati trenerovu naredbu.

"Želim se ispričati svim navijačima Manchester Cityja s kojima, vjerujem, imam dobar odnos, zbog bilo kakvog nesporazuma u Muenchenu", dodao je.

"Oni razumiju da kada sam na terenu uvijek dajem sve od sebe za klub. U Muenchenu u utorak ja sam se zagrijao i bio sam spreman igrati

Nije pravo vrijeme da idemo u detalje zašto se to nije dogodilo, ali želim reći da nisam nikada odbio igrati", istaknuo je Argentinac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙