FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 29. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12,30 sati:

SPLIT - Predsjednik splitskog Hajduka Hrvoje Maleš zaprijetio je istupanjem svoje momčadi iz Prve hrvatske nogometne lige jer je nezadovoljan suđenjem u sinoćnjoj ligaškoj utakmici protiv gradskog suparnika Splita koja je završena rezultatom 1:1. "Pokradeni smo za jedanaesterac i pogodak, te razmišljamo o istupanju iz lige" rekao je Maleš nakon utakmice odigrane na splitskom stadionu Park mladeži. Nezadovoljstvo suđenjem u gradskom derbiju izrazio je i Hajdukov trener Krasimir Balakov.

"Teško je Hajduku uz ovakvo suđenje biti prava konkurencija Dinamu. Ako zabiješ regularan gol, a sudac ga poništi, onda se na taj način ne može pobjeđivati", kazao je Balakov, te dodao: "Nećemo plakati. Smirio sam igrače i rekao im da se moramo okrenuti budućnosti." Nakon šest kola Hajduk se nalazi na drugom mjestu ljestvice sa pet bodova zaostatka za liderom Dinamom.

DAEGU - Hrvatska atletičarka Nikolina Horvat plasirala se u polufinale utrke na 400 metara s preponama na svjetskom atletskom prvenstvu u korejskom Daegu. Nikolina je u drugoj skupini kvalifikacija osvojila šesto mjesto s rezultatom 56.60 i ukupno zauzela 23. mjesto od 24 atletičarke koje nastavljaju natjecanje. Nikolina je istrčala rezultat 32 stotinke sekunde sporiji od svog osobnog rekorda, te šest stotinki sekunde sporije od svog najboljeg rezultata ove sezone (56.54). Najbolje vrijeme kvalifikacija istrčala je Jamajčanka Melaine Walker (54.86). Druga je bila Ruskinja Natalija Antjuh (54.88), a treća Amerikanka Lashinda Demus (54.93). Nažalost, Martin Marić i Roland Varga nisu se uspjeli plasirati u finale diska. Marić je u kvalifikacijama bacio disk na 60.61 metara što je bilo dovoljno tek za 27. mjesto. Varga je s rezultatom 59.09 zauzeo posljednje, 31. mjesto. Marić je bacio pet metara kraće od svog osobnog rekorda (65.81), dok je Varga podbacio za više od osam metara (67.38). Da su ponovili svoje osobne rekorde obojica bi uvjerljivo izborila mjesto u finalu. Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvario je Poljak Piotr Malachowski bacivši disk 65.48 metara, drugi je bio Iranac Ehsan Hadadi (65.21), a treći Španjolac Mario Pestano (65.13).

ZAGREB - Hrvatski dvojac s kormilarom nije se uspio izravno plasirati u finale Svjetskog veslačkog prvenstva u Bledu, budući da je u današnjim kvalifikacijama bio četvrti, a u finale su išle samo prvoplasirane posade. Prvo mjesto pripalo je Australcima, koji idu izravno u finale. Drugi su bili Nijemci, treći Francuzi, a na posljednjem, četvrtom mjestu završila je naša posada u sastavu Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić i kormilar Silvijo Petriško. Hrvatska, njemačka i francuska posada finale će pokušati izboriti kroz repesaž. Danas će još nastupiti Sonja Kešerac i Maja Anić u dvojcu bez kormilara, koje će u repesažu pokušati izboriti polufinale.

Kvalifikacije, dvojac s kormilarom:

1. Australija 6:58.41

2. Njemačka 6:58.90

3. Francuska 7:09.62

4. Hrvatska 7:20.76

DAEGU - Najbolji sprinter današnjice Jamajćanin Usain Bolt koji je u finalnoj utrci SP-a na 100 metara diskvalificiran zbog pogrešnog starta izjavio je da je razočaran takvim ishodom, ali da će spreman dočekati nastupe na 200m i u štafeti. "Razočaran sam zbog pogrešnog starta, jer sam se u kvalifikacijama osjećao super i bio sam spreman otrčati brzu utrku u finalu. No, sada bih želio čestitati svom prijatelju iz reprezentacije Yohanu Blakeu na osvojenom zlatu, kao i ostalim osvajačima medalja", priopćio je u ponedjeljak Usain Bolt. "Sada imam nekoliko dana da se ponovno fokusiram i budem spreman za kvalifikacije na 200 metara i štafetu 4x100. Zahvaljujem se svima na porukama podrške i dat ću sve od sebe da ne iznevjerim svoje navijače", dodao je Bolt.

RIO DE JANEIRO - Dvojica navijača Palmeirasa ranjena su u pucnjavi koja se dogodila nakon utakmice brazilskog prvenstva protiv Corinthiansa, dok je trener Vasco da Game Ricardo Gomez (46) doživio srčani udar za vrijeme utakmice protiv Flamenga.Do pucnjave između navijača došlo je u gradu Prudenteu gdje je utakmica igrana na neutralnom terenu zbog prijašnjih divljanja navijača. Policija za sada nije otkrila kako je došlo do pucnjave niti je otkrila počinitelje. Ranjeni navijači su hitno prevezeni u bolnicu gdje su operirani i za sada su stabilno. Drama se dogodila i na utakmici između Vasco da Game i Flamenga kada je sredinom drugog poluvremena Gomez doživio srčani udar. Trener Vasco da Game požalio se na bolove u prsima zbog čega je prevezen u bolnicu. Gomez je lakši srčani udar doživio i prošle godine dok je bio trener Santosa. Tada je prevezen u bolnicu poslije utakmice u kojoj je proveo nekoliko tjedana. "Nažalost, njegovo stanje je vrlo teško i zabrinjavajuće. Ovo je već drugi srčani udar," kazao je klupski liječnik Clovis Munhoz. Na ljestvici brazilskog prvenstva vodi Corinthians (37) ispred Flamenga (36), Sao Paula (35) i Vasco da Game (35).

MADRID - Nogomataši madridskog Reala, prvi suparnici zagrebačkog Dinama u skupini D Lige prvaka, u susretu su 1. kola španjolskog prvenstva kao gosti svladali Real iz Zaragoze sa 6-0 (2-0).

Trostruki strijelac za Real bio je Cristiano Ronaldo (24, 71, 87), a po jedan gol postigli su Marcelo (28), Xabi Alonso (64) i Kaka (82). Real je igrao u sastavu: Casillas - Sergio Ramos, Ricardo Carvalho, Pepe, Marcelo - Fabio Coentrao, Xabi Alonso; Ozil (Kaka, 78), Di Maria (Callejon, 72) - Cristiano Ronaldo, Benzema (Higuain, 76). Sevilla je na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán pobijedila Malagu 2:1. Oba gola za Sevillu postigao je Álvaro Negredo, u drugoj i 26. minuti, dok je strijelac za goste bio Santi Cazorla u 81. minuti. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nije nastupio za Sevillu.

REZULTATI:

Sevilla - Malaga 2:1

Atletico Madrid - Osasuna 0:0

Athletic Bilbao - Rayo Vallecano 1:1 (Iturraspe 55 / Movilla 61)

Mallorca - Espanyol 1:0 (De Guzman 61)

Getafe - Levante 1:1 (Miku 62 / Juanlu 77)

Real Zaragoza - Real Madrid 0:6 (Cristiano Ronaldo 24, 71, 87, Marcelo 28, Xabi Alonso 64, Kaka 82)

Igrano u subotu:

Sporting - Real S. 1:2 (De las Cuevas 68-11m / Agirretxe 34, 65)

Valencia - Racing 4:3 (Soldado 1, 88, 90, Rami 57 / Soldado 7-ag, Acosta 14, A. Gonzalez 56)

Granada - Betis 0:1 (Ruben Castro 88)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙