FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

100 godina osječke urologije

OSIJEK,22. rujna, 2011.(Hina) - U organizaciji Klinike za urologiju osječkoga Kliničkog bolničkog centra danas su počeli 9. urološki dani, trodnevni skup kojim se obilježava i stota obljetnica osječke urologije.

Predstojnik urološke klinike prof. dr. Josip Galić istaknuo je kako će na skupu, osim brojnih domaćih sudjelovati i 26 najistaknutijih urologa iz cijeloga svijeta te da će biti održano 65 predavanja. Svjetski urolozi i nefrolozi dolaze s najpoznatijih klinika i sveučilišta, poput klinike Mayo, a glavna tema su transplantacije bubrega. Na osječkoj urologiji unazad četiri godine, od kada se obavljaju transplantacije bubrega, obavljeno ih je 60, kazao je Galić.

Posebno je istaknuo kako se na toj klinici obavi 32.000 pregleda i 2200 operacija na godinu te da je referentni centar za razbijanje bubrežnog kamenca. Osječka urologija obilježava 100. obljetnicu rada "što je izvanredan jubilej i prilika da se prisjetimo istaknutih liječnika koji su utemeljili urološki odjel", kazao je Galić, dodavši kako je osnivač poznati liječnik urolog Aleksandar Blašković.

Deveti urološki dani počeli su popodne predavanjem za medicinske sestre koje rade na urološkim i nefrološkim odjelima u cijeloj Hrvatskoj. Bez njihove pomoći i suradnje ne bismo postizali dobre rezultate, kazao je dr. Galić, zahvalivši medicinskim sestrama i tehničarima na požrtvovnosti. Znanstveni dio počinje sutra.

Pokrovitelji Uroloških dana u Osijeku su ministarstvo zdravstva, osječko-baranjska županija i grad Osijek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙