FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: skup o vodama

DUBROVNIK, 21. rujna 2011. (Hina) - Šesti bijenalni međunarodni skup o vodama "Podizanje letvice: 20 godina iskustva Globalnog fonda za okoliš u prekograničnoj suradnji na očuvanju voda" održat će se u Dubrovniku od 17. do 20. listopada.

Zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Frano Skokandić i voditelj projekta Strateško partnerstvo za Mediteran pri programu UN-a za okoliš Ivica Trumbić danas su u Dubrovniku održali konferenciju za novinare na kojoj su predstavili taj skup.

Skokandić je govorio o prošlogodišnjim teškoćama u zaštiti voda u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, tj. onečišćenju mora otpadom koji je iz Albanije, Crne Gore i Italije doplavljen na obale Pelješca i otoka te onečišćenju rijeke Neretve otpadom iz BiH.

Trumbić je kazao kako se u okviru strateškog partnerstva za Mediteran u županiji provode dva velika projekta uz potporu Globalnog fonda za okoliš: projekt zaštite od onečišćenja voda u priobalnom području te projekt upravljanja rijekama Neretvom i Trebišnjicom.

"Očekuje se da će provedba tih projekata znatno smanjiti onečišćenje voda u ovom dijelu obalnog područja Hrvatske", kazao je Trumbić.

Na skup će doći više od 300 sudionika iz svijeta, među kojima i voditelji programa Globalnog fonda za okoliš za međunarodne vode, nevladinih udruga, ustanova koje se bave prekograničnom suradnjom, UN-ovih agencija i iz privatnog sektora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙