FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: završio hematološki kongres

DUBROVNIK, 21. rujna 2011. (Hina) - U Dubrovniku je danas završio najveći hematološki kongres u Europi koji se održao pod nazivom "Hematologija i limfomi - Istok i Zapad zajedno".

Skup su zajednički organizirali Zavod za hematologiju Klinike za unutrašnje bolesti KBC Zagreb i Medicinski centar za tumore Anderson iz Houstona u SAD-u. Okupio je oko 450 sudionika, među kojima 60 najpoznatijih svjetskih hematologa iz Europe i SAD-a koji su raspravljali o dijagnostici i liječenju zloćudnih bolesti krvožilnog sustava.

Po riječima predsjednika organizacijskog odbora prof. dr. Borisa Labara, uz ostalo, bilo je riječi o liječenju akutnih leukemija, limfoma mieloične leukemije pametnim lijekovima, a održano je više simpozija na kojima su najbolji svjetski stručnjaci prenijeli svoja iskustva u liječenju zloćudnih bolesti krvotvornog sustava.

Hrvatska udruga "Leukemija i limfomi" organzirala je u sklopu skupa regionalni sastanak hematoloških udruga pacijenata iz Slovenije, Srbije, BiH, Makedonije i Kosova te hrvatskih hematoloških udruga.

U Hrvatskoj se od zloćudnih hematoloških bolesti liječi oko 3000 pacijenata, a novooboljelih je oko 1500 na godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙