FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena 49. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece u Varaždinu

VARAŽDIN, 6. rujna 2011. (Hina) - Od 29. rujna do 2. listopada u Varaždinu će se održati 49. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece na kojoj će se predstaviti jednogodišnja filmska i videoprodukcija djece i filmsko-pedagoški rad na području izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti u razvijanju filmske kulture.

Predstavljajući reviju, organizatori su na današnjoj konferenciji za novinare u Varaždinu najavili i tematske rasprave za voditelje filmskih družina i videodružina.

Organizatori 49. revije hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za odgoj i obrazovanje, grad Varaždin i Hrvatski filmski savez.

Revija će se u Varaždinu održati u povodu 25. obljetnice Filmsko-kreativnog studija VANIMA, a budući da je VANIMA počela u varaždinskoj II. osnovnoj školi, i ta je škola uključena u organizaciju revije.

"Od 175 pristiglih filmova, odabrano je 88 dječjih radova koji će biti prikazani u osam revijskih projekcija. Ocjenjivački sud u sastavu: Simon Bogojević Narath, Maja Flego, Krešimir Mikić, Neven Hitrec i Slaven Zečević s publikom će još jedanput pogledati sve te filmove te odabrati najbolje u pet kategorija: animirani film, igrani film, dokumentarni film, TV reportaža i ostale vrste. Ti će filmovi zatim biti predstavljeni na međunarodnim festivalima", istaknula je tajnica Hrvatskoga filmskog saveza Vera Robić-Škarica.

Očekuje se da će u Varaždin stići više od 130 sudionika revije, djece iz 30 filmskih družina koje djeluju u osnovnim školama te iz 11 klubova koji imaju samostalni status. Revijski programi održavat će se u Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu kao i 1996. godine, kada su domaćini revije također bili Varaždin i VANIMA.

Budući da će se u vrijeme revije održavati i Varaždinske barokne večeri, sudionici revije moći će biti i na koncertima u sklopu večeri. Osim toga, omogućit će im se razgledavanje Varaždina te posjet gradskim muzejima i zvjezdarnici u II. osnovnoj školi, a u varaždinskome HNK za njih će biti izvedena predstava, istaknuo je tajnik Filmsko-kreativnog studija VANIMA Hrvoje Selec te dodao da će svi programi u sklopu revije biti besplatni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙