FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orašje: Dani hrvatskoga filma od 3. do 11. rujna

ZAGREB/ORAŠJE, 31. kolovoza 2011. (Hina) - Ovogodišnji 16. filmski festival "Dani hrvatskoga filma" održat će se od 3. do 11. rujna u Orašju, a na programu će biti devet filmova, šest koji stižu izravno s pulskoga festivala i tri filma iz BiH.

Sve projekcije filmova bit će održane u oraškoj kino dvorani s početkom u 20 sati, a ulaz će biti slobodan, osim za vrijeme otvorenje kada se očekuje velik broj gostiju, visokih uzvanika i dužnosnika iz BiH i Hrvatske. Na Festival je dolazak najavio i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, priopćila je Vlada Županije Posavske.

Festival otvara film Dalibora Matanića "Ćaća", dobitnik na pulskom festivalu nagrade za režiju.

Film s pulskim nagradama "Kotlovina", redatelja Tomislava Radića, bit će prikazan 4. rujna, dan kasnije na repertoaru je film Pjera Žalice "Orkestar", a 6. rujna prikazuje se "Korak po korak" Biljane Čakić Veselić.

"Josef" Stanislava Tomića na repertoaru je 7. rujna, "Neprijatelj" Dejana Zečevića 8. rujna, dok je 9. rujna rezerviran za film "Koko i duhovi" redatelja Daniela Kušana. 10. rujna na rasporedu je film "Sedam seks sedam" redateljice Irene Škorić, a filmski festival zatvara 11. rujna film Zdenka Jurilja "Tri dana".

Filmsku manifestaciju će službeno otvoriti 3. rujna u 20 sati u oraškoj kino dvorani načelnik općine Orašje Đuro Topić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙