FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filmomanija 5 - prvi put u tri grada istodobno

ZAGREB, 29. kolovoza 2011. (Hina) - Od 21. rujna do 2. listopada održat će se 5. po redu "Filmomanija – revija dobrog filma!", a za razliku od dosadašnjih izdanja, ovogodišnja će se održati u čak tri grada istodobno - Cineplexx Osijek (Avenue Mall), Cineplexx Split (City Center One) i Movieplex Zagreb (Centar Kaptol), priopćeno je danas iz Continental filma.

Revija dobrog filma i u svom petom izdanju tijekom 12 dana donosi 20-tak najkvalitetnijih filmskih ostvarenja s najvažnijih svjetskih filmskih festivala.

Od za sada potvrđenih filmova iz programa u Continental filmu izdvajaju prvi nezavisni film snimljen u 3D tehnologiji redatelja Wima Wendersa "Pina 3D", novi film redatelja Gusa Van Santa "Nespokojni" te dobitnika nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu ove godine "Dječak s biciklom" braće Dardenne.

"Već trenutno potvrđeni filmovi obećavaju spektakularan program, budući da s filmskog festivala u Berlinu, osim spomenute "Pine 3D" Wima Wendersa, stižu i "Nader i Simin se rastaju" Asghara Farhadija (apsolutni pobjednik festivala - Zlatni medvjed za najbolji film, Srebrni medvjed za najboljeg glumca i najbolju glumicu) i posljednji film Milcha Manchevskog "Majke".

S posljednjeg Venecijanskog filmskog festivala dolaze nam "Posljednji cirkus" Alexa de la Iglesie (dobitnik nagrade za najbolju režiju i scenarij), "Ubojstvo iz nužde" Jerzyja Skolimowskog (Posebna nagrada žirija, nagrada za najboljeg glumca), te novi filmovi Toma Tykwera ("Troje") i Francoisa Ozona ("Trofejna žena").

S posljednjeg filmskog festivala u Cannesu stižu već prije spomenuti filmovi braće Dardenne i Gusa Van Santa", navodi u priopćenju Continental film.

Organizatori obećavaju najjači program revije do sada, kojeg će u potpunosti objaviti uskoro.

Od ostalih filmova koji će biti prikazani u sklopu najnovije Filmomanije u Continental filmu izdvajaju i dramu "Tajni život kućnih pomoćnica" (The Help) redatelja Tatea Taylora, koja već nekoliko tjedana zauzima prvo mjesto najgledanijih filmova u SAD-u i do danas je utržio preko 100 milijuna dolara, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙