FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film Romana Polanskog oduševio kritiku u Veneciji

VENECIJA, 1. rujna 2011. (Hina/AFP) - Dugotrajan aplauz i smijeh pratili su novinarsku projekciju filma Carnage, groteskne komedije Romana Polanskog koja će u četvrtak navečer bez redatelja doživjeti i svjetsku premijeru u Veneciji.

Adaptacija slavne broadwayske drame "Bog masakra" Yasmine Reze govori o dva para roditelja koji se sastaju da bi razgovarali pošto se njihova djeca potuku u školi.

U filmu glume Kate Winslet, Jodie Foster, te John C. Reilly i Christopher Waltz. Sniman je u realnom vremenu, a na komičan način pokazuje nepredvidive zaokrete u "odraslome" pokušaju rješavanja spora.

Iako se "Carnage" događa u Brookylnu, film je snimljen u Parizu jer francusko-poljski redatelj Polanski ne može slobodno putovati Europom jer ga Sjedinjene Države traže zbog protuzakonitog spolnog odnosa s 13-godišnjakinjom iz 1977.

Zbog straha od izručenja iz drugih europskih zemalja, npr. Italije koja surađuje sa Sjedinjenim Državama, Polanski neće u četvrtak navečer neće biti na crvenome sagu Venecije.

Kritičari će sigurno usporediti status Polanskoga i klaustrofobičnu atmosferu filma koji obiluje krupnim kadrovima i likovima koji se kreću naprijed-natrag po malenu stanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙