FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi pad povjerenja potrošača u Hrvatskoj - GfK

ZAGREB, 25. kolovoza 2011. (Hina) - Povjerenje potrošača u Hrvatskoj u lipnju je zabilježilo blagi pad, koji prije ukazuje na stagnaciju povjerenja negoli na promjenu blagog uzlaznog trenda, koji je počeo u studenome 2010. godine, objavila je danas tvrtka za istraživanje tržišta Gfk.

GfK indeks povjerenja potrošača u lipnju ove godine iznosio je 41,78 bodova, te bilježi blago smanjenje u odnosu na travanjskih 42,16 bodova, podaci su GfK.

"Na pad indeksa najviše je utjecao pad komponente koja mjeri sklonost potrošnji, dok su komponente koje mjere ocjenu sadašnjeg financijskog stanja te očekivanja u pogledu dohotka zabilježili blagi porast. Stagnacija indeksa povjerenja potrošača odraz je izostanka makroekonomskog oporavka, pri čemu potrošači iskazuju da još nisu skloni mijenjati svoje recesijsko ponašanje", navodi se u priopćenju GfK.

Indeks povjerenja potrošača dobiven je istraživanjem stavova na reprezentativnom uzorku stanovništva (N=1000) u Hrvatskoj. Skala indeksa je od 0-100, pri čemu vrijednosti iznad 50 predstavljaju uzlaznu fazu ekonomskog ciklusa, navodi se još u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙