FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi stagniraju

NEW YORK, 12. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Nakon što su jutros bili u minusu, potom u plusu, terminski indeksi na Wall Streetu sada stagniraju, dok su investitori zbog izuzetno velike volatilnosti suzdržani i na oprezu.

Terminski Dow Jones indeks u 13,30 sati bio je u plusu 2 boda, kao i tehnološki Nasdaq.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 3 boda, i ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Ključni indeksi na Wall Streetu jučer su skočili više od 4 posto, jer su investitorima privlače trenutne valuacije dionica, nakon vala rasprodaja koji je gurnuo S&P 500 u medvjeđi teritorij.

A o volatilnosti koja vlada na tržištu dovoljno govori podatak da je S&P četvrti dan zaredom bilježio oscilacije veće od četiri posto, pri čemu je u proteklih 14 dana čak 11 dana završio s gubitkom.

Boljem raspoloženju investitora mogla bi pridonijeti tehnološka kompanija Nvidia, koja je izvijestila kako u ovome tromjesečju očekuje rast prihoda između 4 i 6 posto, što je premašilo procjene analitičara. Cijena te dionice u elektroničkom predtrgovanju ojačala je 12 posto.

Nvidijine procjene uslijedile su nakon jučerašnjih pozitivnih procjena Cisco Systema. Dobri poslovni izgledi tehnoloških kompanija smatraju se pozitivnim signalom za burze, jer ukazuju da raste potrošnja poslovnog sektora.

Nove smjernice investitorima bi trebali dati podaci o prometu u američkoj maloprodaji u srpnju, te indeks povjerenja potrošača kojeg kompiliraju Reuters i Sveučilište u Michiganu.

A s oporavkom cijena dionica banaka nakon što su investitori procijenili utjecaj zabrane 'short-sellinga' financijskih dionica u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji i Belgiji, na europskim burzama najvažniji indeksi sada su u plusu.

Trenutno je londonski Ftse indeks na dobitku 1,51 posto, na 5.240 bodova, frankfurtski DAX 2,23 posto, a 5.927 bodova, a pariški CAC 2,2 posto, na 3.157 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙