FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 23. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

KARLOVAC

U dvoboju 1. kola Prve HNL u Karlovcu su nogometaši Karlovca pobijedili pulsku Istru 1961 s 2:1 (0:1). Pred 2000 gledatelja na stadionu Branka Čavlovića sudio je Zebec iz Cestice.

Strijelci: 0:1 Grgić (42), 1:1 Kovačević (72-11m), 2:1 Novinić (90)

OSIJEK

U dvoboju 1. kola Prve HNL u Osijeku su nogometaši Osijeka i Rijeke igrali 1:1 (0:1). Pred 2000 gledatelja na stadionu u Gradskom vrtu sudio je Mlakar iz Zagreba.

Strijelci: 0:1 Dedić (41), 1:1 Ljubojević (47)

KOPRIVNICA

U dvoboju 1. kola Prve HNL u Koprivnici su nogometaši Slaven Belupa svladali Zagreba s 1:0 (0:0). Pred 2500 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Krečak iz Šibenika.

Strijelci: 1:0 Benko (60)

ZAGREB

U dvoboju 1. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Lučkog i Zadra igrali 1:1 (0:0). Pred 800 gledatelja na stadionu u Kranjčevićevoj sudio je Pejin iz Donjeg Miholjca.

Strijelci: 1:0 Rak (51), 1:1 Begonja (87)

UMAG

U Umagu je u petak obavljen ždrijeb teniskog ATP turnira, što započinje u ponedjeljak. Marin Čilić i Ivan Ljubičić su kao 3. i 4. nositelj slobodni u prvom kolu, a Ivan Dodig će igrati protiv 83. igrača svijeta Španjolca Alberta Ramosa. a Antonio Veić je za protivnika dobio Argentinca Diega Junqueire, 99. igrača svijeta. Ovogodišnji pobjednik juniorskog Wimbledona u parovima Mate Pavić imat će u prvom kolu dvostrukog finalista Umaga Talijana Filippa Volandrija, dok je njegov vršnjak Mate Delić prošao puno bolje, jer će prvi meč igrati protiv kvalifikanta.

Prvi i drugi nositelj turnira Argentinac Juan Ignacio Chela i Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov također su slobodni u prvom kolu.

MONTE CARLO/ZAGREB

Najbolja atletičarka svijeta Blanka Vlašić pobijedila je na natjecanju Dijamantne lige u Monte Carlu sa skokom preko 1.97 metara, te je tako i praktički osigurala ukupnu pobjedu u poretku visašica. Blanka je 1.97 metara preskočila iz drugoga pokušaja, a triput je neuspješno pokušavala preko 2.01, pa će i dalje pričekati na svoj 200-ti skok preko dva metra. Prije pobjedničkog skoka Splićanka je iz prvoga pokušaja preskočila 1.85 i 1.89 metara, a iz drugoga 1.95. Drugo mjesto osvojila je Nigerijak Doreen Amate (1.92), a treće Francuskinja Melanie Melfort (1.89). Blanki je ovo četvrta pobjeda u ovogodišnjoj seriji Dijamantne lige, a dokraja su preostala četiri mitinga, pa Vlašić može slaviti ukupnu pobjedu jer ima 18 bodova, a drugoplasirana Čičerova tek šest.

MOSKVA

Ruska visašica Ana Čičerova napravila je nacionalnom prvenstvu u Čeboksariju treći skok svih vremena preskočivši visinu od 2.07 metara, što je i najbolji rezultat ove sezone. Čičerova je taj uspjeh postigla na svoj 29. rođendan, a samo su dvije atletičarke u povijesti imale bolje skokove - Blanka Vlašić 2008. u Zagrebu (2.08) i Štefka Kostadinova 1987 u Rimu (2.09), što je i svjetski rekord. Čičerova je ovim skokom poslala ozbiljnu poruku Blanki Vlašić uoči Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Daeguu, a njezin skok je ujedno i ruski nacionalni rekord jer je za jedan centimetar poboljšala visinu Jelene Slesarjenko.

MONTE CARLO

Najbolji atletičar svijeta Jamajčanin Usain Bolt pobijedio je na utrci na 100 metara na mitingu Dijamantne lige u Monte Carlu s rezultatom od 9.88 sekundi. Bolt je u zadnjih 15 metara pretekao sunarodnjaka Nestu Cartera (9.90), dok je treći bio Amerikanac Michael Rodgers (9.96). Europski prvak Francuz Christophe Lemaitre bio je tek peti s 10.03.

ŠANGAJ/ZAGREB

Hrvatska plivačica Karla Šitić zauzela je 12. mjesto, uz hrvatski rekord, u posljednjoj i najdužoj disciplini Svjetskog prvenstva u Šangaju utrci na 25 kilometara u daljinskom plivanju. Zbog visoke temperature vode koja je prelazila 30 stupnjeva bilo je upitno održavanje današnjih natjecanja, no Splićanka Karla Šitić osvojila je vrlo dobro 12. mjesto i to s novim hrvatskim rekordom od 5:37:49 sati. Šitić je zaostala 8:26 minuta za pobjednicom Brazilkom Anom Marcelom Cuhna (5:29:22), srebro je osvojila s dvije sekunde zaostatka peterostruka pobjednica maratona Faros Angela Maurer (Njemačka), a broncu Alice Franco iz Italije (5:29:30).Kod plivača pobijedio je 35-godišnji Petar Stojčev iz Bugarske s vremenom 5:10:39 sati ispred Rusa Vladimira Djačin (5:11:15) i Mađara Csabe Gercsaka (5:11:18).Natjecanje je bilo na rubu neregularnosti jer je službeno temperatura mora oko Šangaja bila 30.4 stupnjeva, a u statutu FINA-e stoji da se natjecanje ne održava ako temperatura prelazi 31 stupanj. Većina reprezentacija sama je mjerila temperaturu, pa je su tako uvijek pedantni Nijemci zaključili da je bilo 32.9 stupnjeva što je povoljnije za kuhanje negoli za plivanje. "Voda je bila tako topla da se osjećam kao da sam plivala 50 kilometara. Pravo je čudo što se nikome nije ništa dogodilo jer pri takvim temeperaturama brzo dolazi do zatajenja srca i smrti", kazala je srebrna Nijemica Angela Maurer.Deset je plivača i četiri plivačice odustalo za vrijeme utrke, među njima i naši Josip i Tomislav Soldo, a osam natjecatelja uopće nije startalo. Posebno su oprezni bili Amerikanci, čiji je najbolji daljinski plivač Fran Crippen preminuo tijekom utrke u Dubaiju u sličnim uvjetima kao u Šangaju.

MONTE CARLO

Kenijski atletičar Brimin Kiprop Kipruto najveći je tragičar ovogodišnje sezone jer je na mitingu u Monte Carlu ostao bez svjetskog rekorda na 3000 m zapreke za svega jednu stotinku sekunde. Kipruto je trčao 7:53,64 minuta i nakraju ga je pogled na semafor sigurno vrlo rastužio jer je važeći svjetski rekord 7:53,63, a još uvijek ga drži Saif Saaeed Shaheen iz Katara, koji ga je postavio 2004. u Bruxellesu. Na mitingu u Monte Carlu bilo je ukupno sedam najboljih rezultata sezone, a Blanka Vlašić je pobijedila u visu s 1.97 metara. Sljedeći miting Dijamantne lige je 29. srpnja u Stockholmu.

ZAGREB

Protivnik Hajduka u 3. pretkolu Europske lige Stoke City izgubio je pripremnu utakmicu protiv trećeligaša Brentforda 1:0, dok je protivnik Varaždina Dinamo u Bukureštu bio bolji od Targu Muresa s 1:0. Stoke City je protiv trećeligaša igrao u najjačem sastavu, ali je posve razočarao. Dinamo je pobjedom započeo novo rumunjsko prvenstvo. a pobjedu je klubu iz Bukurešta donio Marius Niculae već u 12. minuti. Prve utakmice 3. pretkola na rasporedu su u četvrtak u Stokeu i Bukureštu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙