FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 15. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

NYON

Nogometaši splitskog Hajduka nisu imali previše sreće prilikom ždrijeba parova trećeg pretkola Europske lige. Splićani će euro-sezonu otvoriti protiv engleskog premierligaša Stoke Cityja.Hajduk je bio smješten u šestu od sedam grupa ždrijeba, a mogući suparnici bili su mu Stoke City, praška Sparta Prag, Hearts, te bolji iz okršaja Anorthosis Famagusta - Gagra i Glentoran - Vorskla Poltava. Previše sreće nisu imala niti preostala dva naša predstavnika, Varaždin i Split, koji treće pretkolo tek trebaju izboriti. Varaždin će u slučaju pobjede protiv moldavske Iskre-Stala u trećem pretkolu igrati protiv Dinama iz Bukurešta, dok Split ukoliko izbaci Domžale očekuje bolji iz susreta engleskog premierligaša Fulhama i Crusadersa iz Sjeverne Irske. Prve utakmice trećeg pretkola na rasporedu su 28. srpnja, a uzvrati četvrtog kolovoza. Hajduk i Varaždin u prvim susretima gostuju, dok će Split igrati kod kuće.

HELSINKI/ZAGREB

Hrvatska posada u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić osvojila je zlato na Europskom prvenstvu za olimpijske klase u Helsinkiju.Fantela i Marenić su zadnjeg dana natjecanja obranili prvu poziciju među Europljanima, budući da prvoplasirani Australci Belcher i Page nisu u konkurenciji za odličja. Zadarski dvojac do zlata je došao samo s jednim bodom razlike ispred Britanaca Patiencea i Bithella, dok su broncu uzeli Izraelci Kliger i Sela. Fantela i Marenić su 2009. u Kopenhagenu bili i svjetski prvaci u ovoj klasi, što je bilo prvo svjetsko seniorsko zlato u nekoj od olimpijskih klasa za hrvatsko jedrenje. Hrvatski jedriličari su na EP u Helsinkiju osvojili čak pet odličja, Tonči Stipanović je u laseru kao i Fantela/Marenić osvojio zlato, Tina Mihelić u laseru i Ivan Kljaković Gašpić u finnu su srebrni, dok je Josip Olujić juniorski europski prvak.

ZAGREB

Branič Saša Martinović i napadač Adam Naglich novi su igrači KHL Medveščaka, priopćeno je iz uprave zagrebačkoga kluba hokejaša na ledu. Saša Martinović (26) potpisao je ugovor na jednu sezonu, dok će Adam Naglich (27) kroz probni rok pokušati impresionirati stručni stožer i trenere, te osigurati ugovor za sezonu.

"Saša Martinović dolazi u Zagreb iz snažne njemačke lige i vjerujemo da će njegovo iskustvo na pozicji braniča doprinjeti našoj obrani i igri u sljedećoj sezoni. Martinovićev odabir vezan je i uz mogućnost eventualnog osnaživanja hrvatske hokejske reprezentacije" kazao je Markoantonio Belinić iz uprave Medveščaka."Adam Naglich u Zagreb dolazi na probni rok po preporuci naših skauta i sportske agencije u Sjevernoj Americi. U Medveščaku će provesti do 8 tjedana u kojima očekujemo da stručni stožer razmotri i ocijeni njegove igrače kvalitete nakon čega, ukoliko su mišljenja pozitivna, možemo početi razgovarati o sezonskom ugovoru. Naglich je mlad, snažan i brz igrač, a i ima podrijetlo iz Hrvatske što je za njega velika prednost", dodao je Belinić. Momčadi KHL Medveščak Martinović i Naglich pridružit će se krajem srpnja, dok će premijeru pred zagrebačkom publikom imati na 2. memorijalnom turniru Ferdo Spajić od 2. do 4. rujna 2011. u Domu Sportova.

LONDON

Engleski nogometni prvoligaš Blackburn potpisao je danas trogodišnji ugovor sa argentinskim napadačem Marianom Pavoneom (29), koji je došao u klub kao slobodan igrač iz španjolskog Betisa. Pavone je protekle sezone bio na posudbi u River Plati, a do isteka ugovora s Betisom ostala mu je još jedna godina, koju je otkupio kako bi postao slobodan igrač i tako si omogućio transfer u Blackburn.

Dolaskom Pavonea sve je izvjesniji odlazak hrvatskog reprezentativca Nikole Kalinića iz Roversa, koji je nezadovoljan malom minutažom.

PARIZ

Norveški biciklist Thor Hushovd pobjednika je 13. etape Tour de Francea vožene u dužini od 152 kilometra od Paua do poznatog svetišta Lourdes, dok je Francuz Thomas Voeckler zadržao ukupno vodstvo. U prilično mirnoj etapi svjetski prvak Hushovd je u zadnjih 10 kilometara stekao nenadoknadivu prednost ispred Francuza Davida Moncoutiéa i njegova sunarodnjaka Jeremya Roya, koji je vekliki dio utrke proveo u vodstvu. U ukupnom poretku nije došlo do gotovo nikakve promjene, pa domaća uzdanica Voeckler i dalje ima 1.49 minuta prednosti nad Luksemburžaninom Frankom Schlekom, dok je Španjolac Alberto Contador sedmi s četiri minuta zaostatka. U subotu se vozi 14. etapa duga 168 kilometara i s ciljem na Plateau de Beille, pred kojim je i jedan od najvećih uspona na utrci.

BASTAAD

Rezultati teniskog ATP turnira u Baastadu:

četvrtfinale -

Tomas Berdych (Češ/3) - Blaž Kavčič (SLO) 6-1, 6-4

Robin Soederling (Šve/1) - Potito Starace (Ita/8) 6-3, 6-4

Nicolas Almagro (Špa/4) - Michael Ryderstedt (Šve) 6-4, 7-6 (4)

LONDON

Engleski velikan Liverpool uzeo je od AS Rome brazilskoga vratara Alexandera Donija za zasad nepoznat iznos, objavila je uprava Liverpoola. Trener Redsa Kenny Dalglish inzistirao je na dovođenju iskusnog, 31-godišnjeg Donija koji će biti pričuva prvom vrataru Pepeu Reini. Doni je za Romu branio u 179 utakmica u šest sezona, no u posljednjoj od njih bio je pričuva Juliu Sergiju. Doni je i treće ovosezonsko Liverpoolovo pojačanje nakon dovođenja Jordana Hendersona iz Sunderlanda i Škota Charliea Adama iz Blackpoola. Prema najavama, uskoro će za Liverpool potpisati i Stewart Downing iz Aston Ville.

SPLIT

Splitsko Gradsko vijeće danas je na tematskoj sjednici sa samo jednom točkom dnevnog reda prihvatilo projekt "Naš Hajduk" po kojem će u izboru sedam članova Nadzornog odbora Hajduka, o kojima odlučuje Gradsko vijeće kao većinski vlasnik kluba od 56,1 posto dionica kluba, ubuduće sudjelovati i navijači posredstvom udruge koja će se također zvati "Naš Hajduk" a koja će, kako je najavljeno, biti službeno utemeljena idućeg tjedna.Nadzorni odbor Hajduka broji devet članova, a o preostala dva odlučivat će ostali dioničari kluba, objašnjeno je. Projekt "Naš Hajduk", koji je na poticaj kluba navijača Torcida i uz sudjelovanje njihovih predstavnika izradila posebna radna skupina kojoj je kordinatorica bila dogradonačelnica Splita Anđelka Visković, danas je jednoglasno podržalo svih 18 nazočnih vijećnika od ukupno 25 koliko ih broji Gradsko vijeće. Splitsko je Gradsko vijeće također jednoglasnom odlukom svih nazočnih vijećnika prihvatilo i odluku da se, u sklopu projekta "Naš Hajduk" raspiše natječaj za izbor članova Hajdukovog Nadzornog odbora najkasnije do 31. kolovoza ove godine.

Povjerenstvo za provedbu ovog natječaja, odlučeno je danas, imat će sedam članova među kojim će biti i predstavnik Torcide, i ono će, kako je obrazloženo, odabrati listu kandidata za članove Nadzornog odbora Hajduka te ju dostaviti Gradskom vijeću na razmatranje, a Gradsko će vijeće, usvojili tu listu, proslijediti je Glavnoj skupštini Hajduka na prihvaćanje.

ZAGREB

Premda je Dinamo imao mnogo sreće prilikom ždrijeba parova trećeg pretkola nogometne Lige prvaka u Maksimiru su oprezni. Za 'modre' priča s Neftchijem još nije završena i ne žele se previše baviti idućim suparnicima dok ne odrade uzvrat drugog pretkola u Bakuu. Dinamo u Azerbajdžan putuje s tri gola prednosti."Bilo bi neozbiljno komentirati mogućeg protivnika s obzirom da nas čeka još jedna utakmica protiv Neftchija. Mi vjerujemo da ćemo nakon sjajne utakmice u Zagrebu epizodu s Neftchijem završiti uspješno, no ipak moramo respektirati Azerbajdžance. Nogomet je nepredvidiv i zato ne treba trčati pred rudo. Naravno, odmah ćemo početi skupljati informacije o mogućim protivnicima i gledati utakmice jednih i drugih, kao da su utakmice s jednim od njih odmah ispred nas, no ne želimo preskakati Azerbajdžan," poručio je sportski direktor Dinama Zoran mamić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙