FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 17. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Najbolja hrvatska judašica Marijana Mišković pobijedila je na natjecanju Svjetskog kupa u Salvadoru i tako se još više približila plasmanu na Olimpijske igre u Londonu 2012. Nakon pobjede na natjecanju Svjetskog kupa u Venezueli, Splićanka je došla do zlata i u El Salvadoru, skupivši dodatnih 100 bodova za olimpijsku normu. Članica splitskog Studenta je do zlata došla pobjedama nad Brazilkom Cavalante, Mađaricom Baczko, Kanađankom Tremblay i u finalu nad Izraelkom Yerbi. Mišković kao najveći uspjeh u karijeri ima broncu sa Europskog prvenstva u Tbilisiju 2009.

SANTA FE

Urugvaj se u subotu plasirao u polufinale Kupa Amerike pobijedivši domaćina Argentinu s 5-4 na jedanaesterce, nakon produžetaka koji su završili s neriješenim rezultatom 1:1. Vratar Urugvaja Fernando Muslera istakao se s više sjajnih obrana tijekom meča, ali je odlučujuća bila kada je zaustavio udarac Carlosa Teveza s bijele točke i eliminirao s turnira favorizirane domaćine. Urugvaj je šokirao Argentinu vodstvom u šestoj minuti iz uigrane kombinacije nakon slobodnog udarca koji je izveo Diego Forlan s lijeve strane, glavom prebacio na drugu stranu branič Martin Caceres a veznjak Diego Perez uklizao za 1:0. No, Argentina je izjednačila 11 minuta kasnije, kada je Lionel Messi poslao dugu loptu za Gonzalo Higuaina koji je glavom zabio gol. Urugvaj je ostao s 10 igrača od u 38. minuti kada je Diego Perez, koji je kažnjen žutim kartonom zbog prekršaja na Javieru Mascheranu, zaradio drugi žuti karton za opstrukciju igre. Kapetan Argentine Mascherano isključen je iz igre tri minute prije isteka 90 minuta zbog drugog žutog kartona. Urugvaj će se u polufinalu igrati s Peruom, koji je u subotu svladao Kolumbiju s 2:0 u produžetcima.

CORDOBA

Zgodicima veznih igrača Carlosa Lobatona i Juana Vargasa postignutim u produžecima Peru je u subotu s 2-0 svladao Kolumbiju i plasirao se u polufinale Kupa Amerike koji se igra u Argentini. Kolumbijski vratar Luis Martinez ispustio je loptu kada je izašao na slobodan udarac Vargasa s lijeve strane, što je kaznio zamjena Lobaton udarcem pod gredu s ruba šesnaesterca za vodstvo Perua u 12. minuti produžetka.

Deset minuta kasnije, tijekom pritiska Kolumbije za izjednačenje, napadač Paolo Guerrero oduzeo je loptu i krenuo u protunapad, te uposlio Vargasa koji je povećao na 2:0. Kolumbijci su trebali povesti iz jedanaesterca u 66. minuti, no napadač Radamel Falcao pucao je pokraj gola.

NEW YORK

Nogometaši Real Madrida i Manchester Citya slavili su u pripremnih utakmicama odigranim u SAD-u. City je u San Franciscu s 2:0 pobijedio meksičku Club Americu, a pogotke su postigli McGivern (17) i Wright-Phillips (27). Real je u Los Angelesu A pred 57.000 gledatelja svladao Los Angeles Galaxy s 4:1. jedini pogodak za domaćine zabio je Cristman (67), dok su pobjedu Realu donijeli Callejon (31), Joselu (40), Ronaldo (53) i Benzema (58). Bivši igrač Reala David Beckham igrao je za Galaxy do 61. minute. Real će na turneji po Americi odigrati još dvije pripremne utakmice.

LISABON

Argentinski branič Ezequiel Garay prešao je iz Real Madrida u lisabonsku Benficu kao dio pogodbe Španjolaca i Portugalaca nakon što je Fabio Coentrao ostvario transfer u "kraljevski klub". Coentraoa je Real kupio za 30 milijuna eura, što je portugalski rekord za igrača do 23 godine starosti, a Real je portugalskom doprvaku ustupio i Garraya (24), koji nije bio standardan član prve momčadi.

Argentinac je u Real došao 2008., a trenutno je na Copa Americi kao član argentinske reprezentacije.

PALERMO

U finalu WTA teniskog turnira u Palermu igrat će Slovenka Polona Hercog i Španjolka Anabel Medina Garrigues.Hercog je u polufinalu pobijedila prvu nositeljicu Talijanku Flaviu Pennettu 6-2, 6-2, dok je Medina Garrigues bila bolja od Čehinje Petre Cetkovske 7-5, 6-3.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙