FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 14. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

KIŠINJEV/ZAGREB

U prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige nogometaši Varaždina odigrali su u Kišinjevu 1:1 protiv moldavskoga predstavnika Iskre Stala. Sve je odlučeno već na početku utakmice - Varaždinci su poveli zgoditkom Nikole Tkalčića u 12. minuti, da bi za domaćine izjednačio Ukrajinac Denis Ponomar u 17. minuti. Susret je odigran u Šerif Areni u Kišinjevu, jer stadion Iskre u Ribnici ne zadovoljava uvjete UEFE. Varaždinci su stekli dobar rezultat pred uzvrat, postigli su pogodak u gostima, ali su i propustili priliku da već u Moldaviji riješe pitanje odlaska u 3. pretkolo. Uzvratni dvoboj igra se za sedam dana u Varaždinu.

HELSINKI

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić osvojio je srebrnu medalju u klasi Finn na Europskom prvenstvu koje se održava u Helsinkiju.

Kljaković Gašpić je u posljednji plov za odličja ušao sa šest bodova prednosti ispred drugog Britanca Gilesa Scotta i s velikim izgledima za obranu prošlogodišnjeg naslova osvojenog u Splitu, no Britanac je uspio pobijediti u plovu za odličja, dok je naš jedriličar zauzeo četvrto mjesto, pa su obojica natjecanje završila sa 34 negativna boda. Ipak, zlatna medalja pripala je Scottu, dok je Kljaković Gašpić ovoga puta osvojio srebro.

Naš drugi predstavnik u plovu za odličja, Marin Mišura je diskvalificiran, pa je prvenstvo završio na 10. mjestu.

Josip Olujić osvojio je naslov juniorskog europskog prvaka u Finnu s obzirom da je posljednji plov, koji se trebao održati u četvrtak otkazan.

BAD GASTEIN

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Bad Gasteinu, uspješnija od nje je u susretu 2. kola bila Austrijanka Patricia Mayr-Achleitner sa 6-1, 6-4 nakon sat i 10 minuta igre.Bio je ovo treći međusobni susret Martić i Mayr-Achleitner i druga pobjeda Austrijanke.

PALERMO/ZAGREB

Hrvatska tenisačica Ana Mijačika poražena je u dvoboju 2. kola WTA turnira u Palermu od Čehinje Klare Zakopalove s 7:5, 4:6, 6:3 nakon dva sata i deset minuta igre. Mijačika se u Palermu prvi puta u karijeri kvalificirala na WTA turnir, a potom je 24-godišnja Makarka upisala i premijernu WTA pobjedu protiv Grkinje Eleni Daniilidou. U drugom kolu se ipak namjerila na puno iskusniju, 36. tenisačicu svijeta Zakopalovu, te joj uspjela oduzeti jedan set. Mijačika je nastup u glavnom turniru u Palermu izborila kroz kvalifikacije upisavši tri pobjede.

HELSINKI/ZAGREB

Na otvorenom Europskom prvenstvu u klasi klasi 470 u Helsinkiju nakon 12 jedrenja među Europljanima vodi hrvatska posada Šime Fantela i Igor Marenić. Hrvatska posada je ukupno druga iza Australaca Belchera i Pagea koji ne konkuriraju za europske medalje. Na trećem mjestu je izraelska posada Kliger/Sela s četiri boda iza našeg dvojca, pa će sutrašnji plov donijeti konačnu odluku o odličjima.Odlično zadnja dva dana jedre i Enia Ninčević i Romana Župan u ženskoj konkurenciji klase 470, te su ukupno 17., a 13. među Europljankama.

BILBAO/ZAGREB

Hrvatski košarkaši do 20 godina starosti doživjeli su katastrofalan poraz na startu B skupine Europskog prvenstva u španjolskom Bilbauu.Hrvatska je u prvoj utakmici poražena od Francuske s nevjerojatnih 49:33, a ta 33 postignuta koša vjerojatni su negativni rekord ijedne hrvatske muške košarkaške selekcije u povijesti. Izabranici Ivana Velića ni u jednoj četvrtini nisu uspjeli postići više od deset koševa, a najefikasniji je s deset koševa bio Ivan Batur. U 2. kolu mladi hrvatski košarkaši u petak igraju protiv Švedske, dok je u našoj skupini još i Latvija.

LONDON

Bivši francuski reprezentativac Patrick Vieira objavio je u četvrtak prekid nogometne karijere i preuzimanje dužnosti jednog od direktora Manchester Citya. Vieira (35) je već ranije najavljivao prekid bogate karijere, a u Cityu je zadnju sezonu igrao vrlo malo zbog teških ozljeda. Rođeni Senegalac, Vieira se može pohvaliti naslovom svjetskog i europskog prvaka s Francuskom, četiri naslova prvaka Italije s Interom i tri s Arsenalom, a u karijeri ima i čak pet osvojenih FA kupova. "Već dugo zapravo i jesam bivši igrač, a sada mi preostaje nova životna stranica. U Cityu ću raditi s mladima i to me već sada neizmjerno raduje", kazao je Vieira, koji je u karijeri igrao za Cannes, Milan, Arsenal, Juventus, Inter i Manchester City. Za francusku reprezentaciju je odigrao 107 utakmica, a u svoje vrijeme bio je najbolji zadnji vezni svijeta.

PARIZ

Španjolski biciklist Samuel Sanchez (Euskatel) pobijedio je na dvanaestoj etapi Tour de Francea voženoj u dužini od 211 kilometara od Cuignaca do Luz Ardidena u Pirinejima. Olimpijski prvak Sanchez je slavio na prvoj pravoj brdskoj etapi Toura sa sedam sekundi prednosti ispred Belgijanca Jellea Vanenderta (Omega), dok je najveći favorit utrke Španjolac Alberto Contador zaostao 43 sekunde na osmom mjestu.

Francuz Thomas Voeckler (Europcar) je obranio status vodećeg, te u ukupnom poretku vodi s 1.49 minuta prednosti ispred Luksemburžanina Franka Schlecka, dok je Contador sedmi (+4 minute). U petak se vozi 13. etapa od 156 kilometara s startom u Pauu i ciljem u Lourdesu.

ZADAR

Novi trener Košarkaškog kluba Zadar je slovenski stručnjak Aleš Pipan, jednoglasno je odlučio Upravni odbor kluba.

Bivši izbornik slovenske i aktualni izbornik poljske reprezentacije, koju će voditi ovog ljeta na Europskom prvenstvu u Litvi, Pipan je angažiran na godinu dana. U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri Pipan je vodio poljski Anwil, te slovenske klubove Maribor, Krku i Geoplin Slovan. Na klupi Zadra naslijedio Josipa Grdovića. Sportski direktor Zadra Branko Skroče kazao je da je Pipan najbolji izbor i pravi trener za zadarske košarkaše, jer voli raditi s mladim i neafirmiranim košarkašima. "Ima karizmu dobrog trenera i impresivnu trenersku biografiju, uhvatiti smo dobru priliku i angažirali ga", ustvrdio je Skroče dodavši kako će pripreme košarkaša Zadra za predstojeću sezonu početi 15. kolovoza.

Novi trener Pipan će s momčadi provesti tjedan dana, nakon čega će otići u Litvu na EP, te se po završetku natjecanja vratiti u Zadar.

PARIZ

Pregled teniskih turnira:

WTA Palermo (220.000 USD), 2.kolo:

Klara Zakopalova (Češ/4) - Ani Mijačika (Hrv) 7:5, 4:6, 6:3;

WTA Bad Gastein (220.000 USD), 2.kolo:

Dija Evtimova (Bug) - Nikola Hofmanova (Aut) 3:6, 6:4, 6:3;

Patricia Mayr (Aut) - Petra Martić (Hrv) 6:1, 6:4;

Yvonne Meusburger (Aut) - Sybille Bammer (Aut) 6:2, 6:1.

ATP Baastad (450.000 eura), 2.KOLO:

Blaž Kavčič (Slo) - Juan Monaco (Arg/6) predaja bez borbe

ATP Stuttgart (450.000 eura), 2.kolo:

Pavol Červenak (Slk) - Victor Hanescu (Rum) 6:3, 7:6 (6);

Federico Del Bonis (Arg) - Sergej Stahovski (Ukr) 6:4, 6:3;

Marcel Granollers (Špa) - Benoit Paire (Fra) 6:4, 7:5;

Cedrik-Marcel Stebe (Njem) - Fabio Fognini (Ita) 7:6 (5), 6:4;

Lukasz Kubot (Pol) - Guillermo Garcia-Lopez (Špa/8) 4:6, 6:4, 6:3;

Santiago Giraldo (Kol) - Jeremy Chardy (Fra) 1:6, 7:5, 6:4;

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙