FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 21. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

VARAŽDIN

Nogometaši Varaždina plasirali su se u 3. pretkolo Europske lige nakon što su na svom stadionu svladali moldavsku Iskru Stal s 3:1, te s ukupnih 4:1 prošli dalje gdje ih čeka bukureštanski Dinamo. Pogotke su za Varaždince dali Davor Vugrinec (14, 70) i Dejan Glavica (18), dok je strijelac za Moldavce bio Andrej Novicov (41).

ZAGREB

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtinu finala teniskog ATP turnira u Hamburgu svladavši u četvrtak Nijemca Tobiasa Kamkea 3-6, 6-3, 6-2 nakon nešto više od dva sata igre. Čilić je loše otvorio susret, izgubivši na početku odmah svoja dva servisa, no u nastavku susreta se "vratio", uzeo dva servisa protivniku u drugom setu i u trećem ga potpuno nadigrao. Čilić je odigrao sedam aseva te osvojio 86 od 163 poena.

U četvrtfinalu Čilića čeka bolji iz ogleda Rusa Mihaila Južnjog i Nijemca Juliusa Reistera. U međusobnim ogledima Južnji, 17. tenisač svijeta, bolji je od Čilića 4-1, iako je zadnji susret, igran ove godine u Marseillu, dobio naš tenisač. s Reisterom, 155. Na ATP ljestvici, Čilić do sada još nije igrao.

BARCELONA

Premda je reprezentacija Argentine ranije od očekivanog završila nastup na Copa Americi Lionel Messi ipak neće doputovati s Barcelonom u Split na utakmicu protiv Hajduka.Messi je dobio nekoliko dana odmora više, a njegov prvi nastup u novoj sezoni očekuje se 4. kolovoza kada Katalonce u Miamiju očekuje prijateljska utakmica protiv meksičkog kluba Chivas Guadalajara.Messi se trenutačno odmara s obitelji u Rosariju, a početkom kolovoza trebao bi se pridružiti suigračima u Washingtonu na primanju u Bijeloj kući kod američkog predsjednika Baracka Obame. Nekoliko dana odmora dobili su i Messijevi sunarodnjaci Javier Mascherano i Gabriel Milito, te Brazilci Dani Alves i Adriano.Utakmica na Poljudu bit će prva Barcelonina utakmica u novoj sezoni. Nakon Splita slijedi ogledu u Munchenu 26. srpnja protiv Internacionala iz Porto Alegrea, a zatim odlazak na američku turneju. Barcu u SAD očekuju tri utakmice - 31. srpnja u Washingtonu protiv Manchester Uniteda, 4. kolovoza u Miamiju protiv Chivasa, te dva dana kasnije u Dallasu protiv Americe. Po povratku iz SAD-a Barcelona će 8. kolovoza igrati protiv Girone na Copa Catalunya, a zatim slijede dva "el classica" - utakmice španjolskog Superkupa protiv Real Madrida. Prvo 14. kolovoza na Santiago Bernabeu, a tri dana kasnije uzvrat na Camp Nou.

LONDON

Nastavlja se neizvjesnost oko sudbine hrvatskog nogometnog reprezentativca Luke Modrića. Vodstvo Chelsea navodno sprema novu ponudu u iznosu od 40 milijuna eura, no iz Tottenhama i dalje poručuju kako Luka nije na prodaju."Svi žele Modrića. Pitajte samo Alexa Fergusona što misli o njemu ili Roberta Mancijina. On bi bez problema mogao igrati i u Barceloni," kazao je Spursa Harry Redknapp, te dodao: Iskreno, žao mi je Luke. On je sjajan dečko, no molim ga za strpljenje."Redknapp je svjestan kako 'Bluesi' nude Modriću tri puta veću plaću, ali i priliku igranja u Ligi prvaka. No, menadžer Spursa smatra kako hrvatski veznjak svoje ambicije može ostvariti i na White Hart Laneu.

"Luka se želi boriti za naslov prvaka, želi igrati za trofeje. Sve ćemo učiniti kako bi osnažili momčad i tako svima pokazali da su naše ambicije velike. Luka samo želi znati da ćemo biti u borbi za trofeje," zaključio je Redknapp.Prema pisanju engleskih medija na Redknappovoj listi želja su napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor, te napadač Villarreala Giuseppe Rossi.

BARCELONA

Napadač čileanske nogometne reprezentacije Alexis Sanchez (22) napustio je redove talijanskog prvoligaša Udinesea i karijeru će nastaviti u europskom prvaku Barceloni.Sanchez je za Barcu potpisao ugovor na pet godina, a njegov sada već bivši klub dobit će 26 milijuna eura odštete, te još mogućih 11.5 milijuna eura zavisno u uspjesima katalonskog kluba i Sanchezovim nastupima.Veliki interes za čileanskog napadača pokazali su i engleski premierligaši Manchester United, Manchester City i Chelsea, no Katalonci su bili najkonkretniji.Sanchez je bio član Udinesea od 2006. godine, no prve dvije sezone je proveo na posudbi u Colo-Colu i River Plati. Za Udinese je ukupno odigrao 112 utakmica i zabio 21 gol.

LISABON

Španjolski reprezentativac Joan Capdevila novi je član lisabonske Benfice nakon što je potpisao na dvije godine za zasad nepoznat iznos. Dosadašnji član Villarreala, u kojem je proveo četiri godine, igra na mjestu lijevog braniča i zamijenit će u Benfici Fabia Coentraa, koji je za 30 milijuna eura otišao u Real iz Madrida. Capdevila je karijeru započeo u Deportivu iz La Corune, a za reprezentaciju je odigrao 57 utakmica, te se može pohvaliti naslovima europskog i svjetskog prvaka.

ROTTERDAM

Posrnuli nizozemski div Feyenoord dobio je u četvrtak novoga trenera - bivšega reprezentativca Ronalda Koemana od kojega se očekuje da klub iz Rotterdama izvuče iz višegodišnje krize. Bivši je europski prvak Feyenoord prošlo prvenstvo završio tek kao 10., a duguju više od 40 milijuna eura. Sada bivši trener Mario Been otišao je prošlog tjedna zbog bojkota igrača, a Koeman (48) je prihvatio jednogodišnji ugovor, dok je za pomoćnike doveo i bivše igrače tog kluba Jean Paula van Gastela i Giovannia van Bronckhorsta.Koeman je imao sjajnu igračku karijeru, bio je prvak Europe s Nizozemskom (1988) za koju je igrao u 78 utakmica, dok je kao trener vodio Vitesse Arnhem, Ajax Amsterdam, Benficu, PSV Eindhoven i Valenciju.Feyenoord je, inače, od 2005. do 2007. trenirao Ronaldov stariji brat Erwin.

ZADAR

Budući da Košarkaškom klubu Zadar već neko vrijeme prijeti stečaj grad Zadar pokušava spasiti svoju sportsku instituciju pa je gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić na današnjem Kolegiju rekao da će predložiti gradskim vijećnicima da podrže njegov plan spašavanja kluba.Gradonačelnik Vrančić je, naime, predložio da Košarkaški klub podigne kredit u iznosu od 20 milijuna kuna kod OTP banke, na 10 godina, s kojim će zatvoriti trenutačno kreditno opterećenje od 12 milijuna kuna, a s ostatkom isplatiti samo neke od vjerovnika kluba. "Grad je suglasan da klub ide u novo zaduženje, a osim toga grad će kupiti sve nekretnine KK Zadar na lokaciji Jazine, zajedno s dvoranom i ostalim komercijalnim sadržajima i poslovnim prostorima. Želja nam je izvući klub iz jedne potpuno izgubljene situacije, a kupovinom dvorane Jazine i Grad će opravdati svoja ulaganja". rekao je gradonačelnik Vrančić. Inače, grad Zadar će nekretnine na Jazinama, u vrijednosti 20 milijuna kuna, klubu isplaćivati idućih 10 godina. Na današnjem Kolegiju gradonačelnik Vrančić je također izvijestio da je Košarkaški klub Zadar sklopio dugoročno sponzorstvo s OTP bankom, u ukupnoj vrijednosti od 8 milijuna kuna, što bi također trebalo omogućiti financijsku stabilizaciju kluba.

PARIZ

Luksemburški biciklist Andy Schleck (Leopard-Trek) pobjednik je 18. etape biciklističke utrke Tour de Francea s ogromnim 20-kilometarskim usponom na vrh Galibier, ali je vodeću poziciju na utrci ipak zadržao Francuz Thomas Voeckler. Andy Schleck se sam odlučio na bijeg na samom početku uspona i nakraju je dobio etapu s 2.07 minuta prednosti ispred brata Franka Schlecka. Treće mjesto u etapi zaslužio Australac Cadel Evans (+2:15), Thomas Voeckler je jedva obranio "žutu majicu" sa zaostatkom od 2.21 minuta, dok je iz pozicije za naslov otpao trostruki pobjednik Alberto Contador, koji je "pukao" na usponu. Tri etape prije kraja Voeckler vodi sa samo 15 sekundi prednosti ispred Andya Schlecka, Frank Schleck zaostaje 1:08 minuta, a četvrtoplasirani Evans 1:12 minuta, što Australcu daje dobre šanse za napad na pobjedu jer je najbolji kronometraš od svih u vrhu. Kronometar je na rasporedu u subotu i tada će se znati pobjednik Toura.

HAVANA

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez smatra kako je nogometna reprezentacija njegove zemlje "pokradena" u polufinalu Copa Americe u kojem je Paragvaj pobijedio boljim izvođenjem jedanaesteraca."Ukrali su nam pobjedu. Fidel Castro i ja smo zajedno gledali utakmicu i složili smo se da su nam poništili regularan gol. Bio je to spektakularan pogodak," kazao je Chavez koji se nalazi na Kubi na liječenju kemoterapijom nakon što mu je prošlog mjeseca odstranjen tumor. Chavez nije spominjao lošu sreću premda su nogometaši Venezuela tijekom utakmice tri puta pogodili vratnicu.

"Naš glas se mora čuti i pred Južnoameričkom nogometnom federacijom," poručio je predsjednik Venezuele.

KUALA LUMPUR

Nogometaši Chelsea pobijedili su u pripremnom dvoboju u Kuala lumpuru reprezentaciju Malezije s 1:0 pogotkom Didiera Drogbe u 80. minuti. Bila je to prva utakmica Chelsea na azijskoj turneji, a prepuni stadion u Kuala Lumpuru vidio je lošu utakmicu, koju je odlučio sporni pogodak Drogbe iz slobodnog udarca. TV-snimka je pokazala da lopta pritom nije prešla gol-liniju. Utakmicu je obilježilo i vrijeđanje veznjaka Chelsea Izraelca Yossija Benayouna od strane gledatelja. Malezija je muslimanska zemlja koja nema diplomatske odnose s Izraelom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙