FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 9. srpnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

RIGA - Hrvatska košarkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale Svjetskog U-19 prvenstva u Rigi. Hrvatski juniori su u četvrtfinalu izgubili od Argentine 76:81 (11:21, 21:25, 22:13, 22:22). Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Dario Šarić sa 24 koša i devet skokova, Boris Barać sa 22 koša i sedam skokova, te Toni Katić sa 16 koševa, dok su Argentinu do pobjede predvodili Patricio Gerino koji je ubacio 21 koš uz osam skokova, te Marcos Delia sa 16 koševa i četiri skoka.

Argentina će u polufinalu igrati protiv Srbije koja je slavila protiv Australije 93:74. U drugom polufinalnom paru sastaju se Rusija i Litva. Rusi su neočekivano pobijedili branitelja naslova SAD - 79:74, dok Litva je bila bolja od Poljske 87:75.

ZAGREB - Talijanski nogometni prvoligaš Fiorentina zainteresiran je za hrvatskog reprezentativca Niku Kranjčara, objavio je danas britanski tabloid Sun. Kranjčar želi napustiti Tottenham budući da je protekle sezone većinom "grijao" klupu za pričuve. No, ugovor mu ističe tek za dvije godine, a Spursi za njega traže nerealnih 13 milijuna eura odštete.

Trener Tottenhama Harry Redknapp vapi za pojačanjima, no predsjednik kluba Daniel Levy smatra da se prvo trebaju riješiti igrača na koje se ne računa. Pokušali su prodati Robbieja Keanea i Davida Bentleyja, ali bez uspjeha.

Fiorentina je prošle sezone završila na 9. mjestu u talijanskom prvenstvu, a igrač poput Kranjčara bio bi veliko pojačanje za klub koji u veznom redu ima samo jednog klasnog igrača, Riccarda Montoliva.

LUZERN - Hrvatski veslači Vitomir Čavrlj i Alen Banovac zauzeli su peto mjesto u finalu C dvojaca bez kormilara, odnosno 17. mjesto ukupno na posljednjoj regati ovogodišnjeg veslačkog Svjetskog kupa u Luzernu. Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, Josip Stojčević i Marin Bogdan su pobijedili u finalu D četveraca bez kormilara, te su ukupno zauzeli 19. mjesto u Luzernu. Veterani Siniša i Nikša Skelin su bili najbrži u finalu E dvojaca bez kormilara što im je ukupno donijelo 25. poziciju. Sonja Kešerac i Maja Anić odustale su od nastupa u finalu C ženskih dvojaca bez kormilara.

U poslijepodnevnom dijelu programa u polufinalnim utrkama nastupit će dva hrvatska čamca, aktualni svjetski prvaci u četvercu na pariće David Šain, Damir Martin i braća Valent i Martin Sinković, te Mario Vekić u samcu.

AUSTIN - Teniska reprezentacija Španjolske povela je na gostovanju protiv SAD-a sa 2-0 u četvrtfinalnom susretu Davis Cupa koji se igra u Austinu. Prvi bod Španjolskoj osigurao je Feliciano Lopez koji je svladao Mardyja Fisha sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-7 (2), 8-6, a potom je David Ferrer nadigrao Andyja Roddicka sa 7-6 (9), 7-5, 6-3.

Argentina je već osigurala plasman u polufinale nakon što je u Buenos Airesu povela protiv Kazahstana s nedostižnih 3-0, dok su nadomak plasmanu u polufinale Srbija i Francuska koje na gostovanjima u Švedskoj i Njemačkoj vode sa po 2-0.

Argentina će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Švedska - Srbija, dok će drugi polufinalni par tvoriti bolji iz dvoboja SAD - Španjolska i Njemačka - Francuska.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Buenos Aires: Argentina - Kazahstan 3-0

Četvrtak:

Juan Monaco - Andrej Golubev 6-3, 6-0, 6-4

Juan Martin Del Potro - Mihail Kukuškin 6-2 6-1 6-2

Petak:

Juan Ignacio Chela/Eduardo Schwank - Jurij Ščukin/Jevgenij Koroljev 6-3, 6-2, 7-5

Stuttgart: Njemačka - Francuska 0-2

Petak:

Florian Mayer - Richard Gasquet 6-4, 6-4, 5-7, 3-6, 3-6

Philipp Kohlschreiber - Gael Monfils 6-7 (3), 6-7 (5), 4-6

Austin: SAD - Španjolska 0-2

Petak:

Mardy Fish - Feliciano Lopez 4-6, 6-3, 3-6, 7-6 (2), 6-8

Andy Roddick - David Ferrer 6-7 (9), 5-7, 3-6

Halmstad: Švedska - Srbija 0-2

Petak:

Michael Ryderstedt - Viktor Troicki 3-6, 1-6, 7-6 (6), 5-7

Ervin Elesković - Janko Tipsarević 2-6, 0-1 - predaja

BASTAD - U finalu WTA turnira tenisačica u Bastadu igrat će Šveđanka Johanna Larsson i Slovenka Polona Hercog. Larsson je u polufinalu svladala sunarodnjakinju Sofiju Arvidsson, dok je Hercog nadigrala Čehinju Barboru Zahlavovu Strycovu.

REZULTATI POLUFINALA:

Johanna Larsson (Šve) - Sofia Arvidsson (Šve) 6-3, 6-1

Polona Hercog (Slo/8) - Barbora Zahlavova Strycova (Češ/7) 6-2, 4-6, 7-5

PARIZ - Na atletskom mitingu Dijamantne lige u Parizu, na kojem nije bilo hrvatskih atletičara, postavljena su četiri najbolja rezultata ove sezone i to sva četiri u ženskoj konkurenciji. Njemica Christina Obergföll je slavila u bacanju koplja s rezultatom 68,01 metara, Kubanka Yargelis Savigne je bila najbolja u troskoku (14,99 m), Čehinja Zuzana Hejnova je pobijedila u utrci na 400 metara s preponama (53,29), dok je Etiopijka Meseret Defar istrčala najbolje vrijeme sezone na 5000 m (14:29,52).

Pobjedu i to bez većih problema ostvario je i Usain Bolt na 200 metara. Olimpijski pobjednik, svjetski prvak i svjetski rekorder slavio je s rezultatom 20.03.

MENDOZA - U susretima 2. kola skupine C nogometnog prvenstva Južne Amerike, "Copa Americe" Peru je svladao Meksiko sa 1-0 (0-0), dok su Urugvaj i Čile odigrali neodlučeno 1-1 (0-0). Oba susreta odigrana su na stadionu Malvinas Argentinas u Mendozi. Peru je do pobjede protiv Meksika stigao zahvaljujući pogotku Guerrera u 83. minuti, dok je u drugom dvoboju poveo Urugvaj preko Alvara Pereire u 54. minuti, a izjednačio je Alexis Sanchez u 65.

Nakon dva kola na vrhu ljestvice su Čile i Peru sa po četiri boda, Urugvaj je treći s dva, a Meksiko posljednji bez bodova.

U posljednjem kolu igrat će Čile - Peru i Urugvaj - Meksiko.

TABLICA:

1. Čile 2 1 1 0 3 2 4

2. Peru 2 1 1 0 2 1 4

3. Urugvaj 2 0 2 0 2 2 2

4. Meksiko 2 0 0 2 1 3 0

LAUSEANNE - Međunarodni plivački savez (FINA) objavila je kako će privremeno poništiti sve rezultate Brazilca Cesara Ciela Filha, aktualnog svjetskog rekordera na 50 i 100 metara slobodno, koje je postigao od svibnja ove godine zbog sumnje u korištenje dopinga. Cielo je zajedno s još trojicom brazilskih plivača, Henriqueom Barbosom, Nicholasom Santosom i Vinciusom Wakedom, bio pozitivan na zabranjenu supstancu furosemid na dopinškoj kontroli obavljenoj 7. svibnja.

Brazilski plivački savez svoj četvorici plivača izdao je tek upozorenje, no FINA se s takvim rješenjem nije složila već ih je suspendirala i slučaj predala Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lauseanni koji će donijeti konačnu odluku.

Cielo je na posljednjim Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio zlato na 50 slobodno i broncu na 100 slobodno, dok je na Svjetskom prvenstvu u Rimu prije dvije godine osvojio zlatna odličja u tim disciplinama.

HOUSTON - Najbolji kineski košarkaš svih vremena, centar NBA momčadi Houston Rockets 2,29 metara visoki Yao Ming okončao je svoju igračku karijeru u dobi od samo 30 godina, objavio je lokalni dnevni list Houston Chronicle.

Yao je u NBA ligi proveo devet sezona tijekom kojih je imao brojnih problema s ozljedama, a prošle sezone je odigrao samo pet utakmica zbog loma lijevog gležnja i ozljede lijevog stopala, dok tijekom sezone 2009/10. uopće nije igrao.

Godine 2002. Yao je izabran kao prvi na "draftu", te tako postao prvi ne-Amerikanac kojemu je to uspjelo.

Tijekom karijere Yao je odigrao 486 utakmica NBA ligi, sve u dresu Houston Rocketsa, te je prosječno postizao 19.0 koševa, 9.3 skokova i 1.9 blokada, a nastupio je i na Olimpijskim igrama u Ateni 2004., te Pekingu 2008.

Igračev menadžer Zhang Mingji najavio je kako će Yao održati konferenciju za novinare 20. srpnja u svom rodnom Šangaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙