FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 26. lipnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

KATOWICE - Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija izborila je nastup u četvrtfinalu Europskog prvenstva koje se održava u Poljskoj. Naše su igračice u odlučujućoj utakmici za četvrto mjesto u skupini F u Katowicama svladale Španjolke sa 75-71 (19-18, 19-22, 16-15, 21-16).

Hrvatsku su do pobjede predvodile Sandra Mandir sa 24 i Jelena Ivezić sa 15 koševa, dok je Laia Palau ubacila 19 poena za Španjolsku.

Do velike pobjede Hrvatska je stigla sjajnom igrom u obrani u posljednjoj četvrtini kada su serijom 14-0 od 34. do 40. minute zaostatak od 54-61 pretvorile u prednost 68-61. Ključnu je ulogu odigrala Ivezić koja je sa sedam poena zaredom izjednačila na 61-61, a potom su Mandir sa četiri i Slišković sa tri ubačaja našoj reprezentaciji donijele veliku prednost uoči posljednjih 43 sekunde susreta. U završnici su naše igračice uspjele obraniti prednost.

Hrvatska će u četvrtfinalu u srijedu od 18 sati igrati protiv najbolje ekipe iz skupine E, a to će biti Litva ili Češka.

FIRENCA - Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je treće mjesto na završnom turniru Svjetske lige u Firenci. Naši su igrači u susretu za brončano odličje uvjerljivo svladali reprezentaciju SAD-a sa 11-5 (3-2, 4-2, 1-0, 3-1). Hrvatsku su do pobjede sa po tri pogotka predvodili Maro Joković i Sandro Sukno. Dva je gola postigao Nikša Dobud, a po jednoga Damir Burić, Miho Bošković i Paulo Obradović.

Naša je reprezentacija osvajanjem trećeg mjesta ponovila prošlogodišnji rezultat u Svjetskoj ligi, a do njega su stigli s pet pobjeda, te jednim porazom i to nakon izvođenja peteraca.

OSIJEK - Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u 10. je kolu skupine C Europske lige ostvarila svoju prvu pobjedu. Naše su igračice u Osijeku svladale Rumunjsku sa 3-0 (27-25, 25-23, 25-14). Do kraja natjecanja u Europskoj ligi naše će odbojkašice sljedećeg vikenda odigrati još dvije utakmice na gostovanju u Turskoj.

LEPOGLAVA - Kristijan Đurasek, član pulske momčadi Loborika-Favorit, osvojio je naslov prvaka Hrvatske u cestovnom biciklizmu za ovu godinu. Đurasek je 166.4 kilometara dugačku stazu sa startom i ciljem u Lepoglavi svladao za 4:13:01 sati, a u završnom je sprintu bio bolji od svojih momčadskih kolega Tomislava Dančulovića, Matije Kvasine i branitelja naslova Radoslava Rogine.

Dominaciju Loborike potvrdio je i petoplasirani Emanuel Kišerlovski, dok je najbolji vozač koji nije član pulske momčadi bio Luka Grubić iz Brisot Gaiaplast Bibanesea na šestom mjestu sa 7:29 minuta zaostatka za Đurasekom.

Đurasek je tako postao dvostruki prvak Hrvatske za ovu godinu, prije dva dana je bio najbolji i u utrci na kronometar.

BERLIN - U utakmici otvaranja šestog Svjetskog prvenstva za nogometašice u Berlinu reprezentacija domaćina, ujedno i braniteljice naslova, Njemačka je svladala Kanadu sa 2-1 (2-0). Njemice su povele sa 2-0 preko Garefrekes (10) i Okoyino da Mbabi (42), a na konačnih 2-1 smanjila je Sinclair (82).

Utakmica je odigrana pred čak 73.680 gledatelja na Olimpijskom stadionu.

U prvoj utakmici SP-a ranije u nedjelju Francuska je svladala Nigeriju sa 1-0.

VALENCIA - Nijemac Sebastian Vettel koji vozi za Red Bull pobjednik je VN Europe u nedjelju u Valenciji. Španjolac Fernando Alonso u Ferrariju zauzeo je drugo mjesto, dok je Vettelov momčadski kolega Australac Mark Weber treći. Ovo je Vettelova šesta pobjeda u osam utrka sezone.

Nakon osam održanih utrka u ukupnom redoslijedu Vettel je uvjerljivo vodeći sa 186 bodova, slijede Britanac Jenson Button (McLaren-Mercedes) i Webber sa po 109.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙