FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 12. lipnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

NEW YORK/ZAGREB

Najbolja atletičarka svijeta Blanka Vlašić zauzela je drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u New Yorku s preskočenih 1.90 metara.

Blanka je doživjela prvi poraz sezone, a pobijedila je Šveđanka Ema Green s 1.94 metara. Već prvi pokušaj na mitingu, kada je rušila letvicu na 1.82 metara bio je znak da se Blanka ne odjeća dobro u New Yorku. Iz drugoga pokušaja preskočila je 1.80, potom iz prve na 1.86 i 1.90, ali na 1.94 nije išlo. Već na 1.86 metara u natjecanju su ostale samo Vlašić i Green, a Šveđanki je pobjedu donio drugi pokušaj preko 1.94. U poretku Dijamantne lige Blanka je ostala na prvom mjestu s 10 bodova, ali sada više nije neporažena.

Blanka Vlašić se iz Amerike vraća u Hrvatsku gdje će 24. lipnja u rodnom Splitu, i to na rivi, skakati na mitingu Slobodne Dalmacije.

SLAVONSKI BROD

Hrvatski odbojkaši poraženi su u dvoboju 5. kola A skupine Europske lige u Slavonskom Brodu od Belgije s 3:2 (20:25, 32:30, 25:13, 20:25, 15:13).

Hrvatska nakon pet kola ima jednu pobjedu i četiri poraza, a priliku da uzvrate Belgijancima imat će već u nedjelju opet u Slavonskom Brodu.

TAMPA

Američka nogometna reprezentacija doživjela je poraz 2:1 od Panama u subotu što je najveće iznenađenje Gold Cupa.

Panama, koja se ovom pobjedom plasirala u četvrtfinale Gold Cupa, nikada do sada nije pobijedila SAD, dok Amerikanci nikada nisu izgubili utakmicu u skupini u Gold Cupu u kojom sudjeluje 12 država.

No, iako je rezultat iznenađenje, sasvim je zaslužen. Panama je povela u 19. minuti pogotkom Luisa Tejade, a na 2:0 je povećala nakon što je u 36. minuti Gabriel Gomez uspješno izveo kazneni udarac.

ASUNCION

Paragvaj je u subotu u prijateljskoj utakmici na stadionu Defensores del Chaco u Asuncionu u sklopu priprema za Copa America svladao Rumunjsku 2-0.

Paragvajski napadač Nelson Haedo postigao je prvi pogodak u drugoj minuti utakmice, dok je njegov suigrač Roque Santa Cruz zabio u 28. minuti .

Copa America igra se sljedeći mjesec u Argentini.

MUSCAT

Francuz Paul Le Guen naslijedit će sunarodnjaka Claudea LeRoya na mjestu izbornika nogometne reprezentacije Omana, pišu u nedjelju lokalni mediji.

Le Guen je vodio Kamerun na svjetskom prvenstvu 2010. i pristao je na dvogodišnji angažman u omanskoj reprezentaciji nakon što je smijenjen LeRoy zbog loših rezultata u Zaljevskom kupu i neuspjeha u kvalifikacijama za Azijski kup.

Bivši trener PSG-a, Olympiquea iz Lyona i Rangersa počet će s radom 27. lipnja i pripremama Omana za prvo kolo kvalifikacija za SP u utakmici protiv Mongolije ili Mijanmara 23. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙