FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 5. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 12,30 sati:

NYON - Predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Vlatku Markoviću potvrđena je kazna od 10 tisuća eura zbog izjave u kojoj je vrijeđao homoseksualce, objavila je jučer slovenska novinska agencija STA. Naime, Europska nogometna federacija (UEFA) odbila je Markovićevu žalbu na kaznu koja mu je izrečena 24. svibnja. Uefa je kaznila Markovića jer je u jednom intervjuu krajem prošle godine izjavio "kako niti jedan homoseksualac neće igrati u hrvatskoj reprezentaciji dok je on na čelu saveza, jer da nogomet igraju zdravi ljudi". Žalbena komisija Uefe odlučila je kako je Markovićeva izjava neprimjerena, i zato je odbila žalbu predsjednika HNS-a.

ZAGREB/HELSINKI - Nakon dva dana natjecanja na Europskom prvenstvu olimpijskih klasa u Finskoj hrvatski jedriličari nalaze se pri vrhu, Tonči Stipanović je prvi u laseru, drugi je Milan Vujasinović, a četvrti Ivan Taritaš, dok je Tina Mihelić četvrta Europljanka u laser radialu, izvijestila je glasnogovornica Hrvatskog jedriličarskog saveza Zrinka Grancarić. Najugodnije iznenađenje priredio je Ivan Taritaš, koji nakon dva dana zauzima četvrto mjesto u laseru. On je svojevremeno bio europski juniorski prvak u laser radialu, ali prošlih godina posvetio se studiju, a sada pri kraju školovanja ponovno se vratio jedrenju. Jedina loša vijest je da je zbog bolova u leđima od daljnjeg natjecanja odustao Luka Radelić, koji je tijekom cijele sezone imao zdravstvenih problema.

BUENOS AIRES - Rezultati Copa Americe, južnoameričkog nogometneg prvenstva:

Skupina C:

Urugvaj - Peru 1:1 (Suarez 45+1/ Guerrero 23)

Čile - Meksiko 2:1 (Paredes 67, Vidal 73/ Araujo 41)

Poredak:

1. Čile 1 1 0 0 2:1 3

2. Urugvaj 1 0 1 0 1:1 1

3. Peru 1 0 1 0 1:1 1

4. Meksiko 1 0 0 1 1:2 0

BEOGRAD - Više desetaka tisuća ljudi okupilo se u ponedjeljak navečer u središtu Beograda na dočeku srpskog tenisača Novaka Đokovića, koji je u nedjelju osvojio Wimbledon te ujedno postao prvi tenisač svijeta. Đoković je u pratnji svoje obitelji i trenera sletio oko 19 sati u beogradsku zračnu luku, a potom se u panoramskom autobusu uputio prema središtu grada, a na putu do Narodne skupštine pozdravilo ga je na tisuće građana. Ispred srbijanskog parlamenta, prema navodima medija, dočekalo ga je oko sto tisuća ljudi. Đokovića je pozdravila predsjednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović, a doček najboljeg srpskog sportaša obogaćen je muzičkim programom i vatrometom.

LONDON - Branič Arsenala Gael Clichy (25) karijeru će nastaviti u Manchester Cityju s kojim je potpisao ugovor na četiri godine, a vrijednost transfera je sedam milijuna funti. Clichy je u Arsenalu proveo osam godina te je skupio 265 nastupa za "topnike". Francuski reprezentativac igra na poziciji lijevog braniča, a prošle sezone na tom je mjestu u redovima Manchester Cityja stadardni prvotimac bio srpski nogometaš Aleksandar Kolarov.

LISABON - Brazilski napadač Kleber Laude Pinheiro (21) karijeru će nastaviti u portugalskom prvaku Portu, s kojim je potpisao ugovor na pet godina. Kleber je bio nogometaš brazilskog Atletica Mineira, ali je protekle sezone bio na posudbni u portugalskom prvoligašu Maritimo Funchal.

PARIZ - Kapetan Bordeauxa Alou Diarra (29) pojačao je suparnički Marseille, a vrijednost transfera je 4,5 milijuna eura. Dolazak Diarre obradovat će trenera Didiera Deschampsa, kojem je defenzivni veznjak bio prvi na listi želja. Alou Diarra je tijekom karijere igrao za Bayern, Liverpool i Lyon, a posljednje četiri sezone proveo je u Bordeauxu. Za francusku reprezentaciju skupio je 34 nastupa.

LONDON - Britanska momčad Formule 1 Williams objavila je da će sljedeće dvije sezone njihovi bolidi biti pokretani Renaultovim motorima, te da postoji opcija da se ugovor produži i na 2014. godinu kada će biti predstavljen novi Renaultov V6 turbo motor. Williams je svoje najveće uspjehe u Formuli 1 postizao u razdoblju od 1987. do 1997. kada su također surađivali sa Renaultom. Tako će sljedeće sezone Renaultovi motori biti u bolidima četiri momčadi - Red Bulla, Lotusa, Williamsa i Renaulta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙