FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u minusu

NEW YORK, 10. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u minusu, odražavajući zabrinutost investitora zbog skupe nafte i snižavanja kreditnog rejtinga Španjolskoj.

Terminski Dow Jones, Nasdaq i S&P 500 indeks u 13,00 sati bili su u minusu između 0,3 i 0,6 posto.

Lošiji od očekivanja podatak o kineskom trgovinskom manjku u veljači, od čak 7,3 milijarde dolara, iznenadio je investitore. Njihov raspoloženje pokvarila je i odluka Moody'sa da snizi kreditni rejting Španjolskoj za jedan stupanj.

U međuvremenu, zbog bombardiranja ključne libijske naftne infrastrukture, cijena barela nafte na londonskom tržištu dosegnula je 116 dolara. To jača zabrinutosti investitora oko gospodarskog oporavka u svijetu.

Nove smjernice investitorima će stići od makroekonomskih objava – danas se očekuju podaci o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u i o trgovinskoj razmjeni SADa za siječanj.

Snižavanje kreditnog rejtinga Španjolskoj danas je na europskim burzama spustilo cijene dioncia. Tako je londonski Ftse indeks u minusu za više od 1 posto, na 5.873 boda, frankfurtski DAX 0,9 posto, na 7.069 bodova, a pariški CAC 0,6 posto, na 3.971 bodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙