FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi upućuju na nastavak rasta cijena

NEW YORK, 3. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Sa stabilizacijom cijena nafte, američki terminski indeksi danas ukazuju na nastavak rasta cijena dionica na Wall Streetu.

Terminski Dow Jones indeks u 12,30 sati bio je na dobitku 66 boda, a tehnološki Nasdaq 13,75 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je u plusu 9,4 boda, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Američki indeksi jučer su porasli zahvaljujući boljem od očekivanja izvješću ADP agencije o zapošljavanju u američkim privatnim kompanijama u veljači, pa su vijesti o daljnjem rastu cijena nafte pale u drugi plan.

Danas se, međutim, terminska cijena barela nafte s isporukom u travnju na američkom tržištu spustila 36 centi, na 101,87 dolara. Na londonskom tržištu terminska cijena Brent blenda spustila se 1,5 dolara, na 114,85 dolara.

Tržišta nafte ponešto je smirila vijest da je venezuelanski predsjednik Hugo Chavez razgovarao s Moamerom Gadafijem o stvaranju bloka prijateljskih država koje bi mogle rješavanju krize u Libiji. Vijest je objavio venezuelanski ministar za informiranje, ne navevši pritom kakov je bio odgovor Gadafija na taj prijedlog.

Od makroekonomskih pokazatelja, investitori iščekuju redovite podatke o broju nezaposlenih u proteklome tjednu u SAD-u, kao i ISM indeks aktivnosti u američkom uslužnom sektoru u veljači.

I na europskim burzama vlada dobro raspoloženje, ponajviše zahvaljujući splašnjavanju cijena nafte. Londonski Ftse indeks u plusu je gotovo 1 posto, na 5.973 boda, frankfurtski DAX 0,76 posto, na 7.235 bodova, a pariški CAC 1,06 posto, na 4.077 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙