FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori optimistični uoči objave izvješća o zaposlenosti

NEW YORK, 3. prosinca 2010. (Hina) - Snažan uzlet cijena dionica na Wall Streetu u protekla dva dana bit će danas testiran nakon objave najnovijeg izvješća o zaposlenosti u SAD-u, a bude li ono bolje od očekivanja, S&P 500 indeks bi mogao dosegnuti novu najvišu razinu u zadnje dvije godine.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na dobitku 6 boda, a tehnološki Nasdaq 5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks ojačao je 2,7 bodova i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Podaci o zapošljavanju u američkom gospodarstvu mogli bi pokazati da je u studenome broj novih radnih mjesta dosegnuo 140.000. Od ostalih pokazatelja, danas se očekuje i objava narudžbi trajnih dobara američkoj industriji.

„Nema razloga sumnjati da ove brojke neće biti u skladu s očekivanjima, ako ne i bolje. No, ako S&P ne uspije preskočiti tehnički otpor na koji nailazi zabrinuo bih se“, kaže Paul Mendelsohn, investicijski strateg pri Windham Financial Servicesu.

S&P 500 indeks jučer je na zatvaranju dosegnuo 1.221,53 boda, i suočen je sa čvrstim tehničkim otporom oko 1.228 bodova, gdje se nalazi 61,8-postotni Fibonaccijev retracement kanala u kojem se kreće od listopada 2007. do ožujka 2009. godine.

Na europskim burzama najvažniji indeksi blago osciliraju između pozitivnog i negativnog područja. Londonski Ftse indeks trenutno je u plusu 0,15 posto, na 5.776 bodova, frankfurtski DAX 0,28 posto, na 6.976 bodova, dok je pariški CAC u minusu 0,15 posto, na 3.741 bodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙