FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju dobar početak trgovanja

NEW YORK, 2. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju na blagi rast cijena dionica na Wall Streetu na početku današnjeg trgovanja, dok investitori čekaju priopćenje Europske središnje banke (ECB) o mogućim mjerama za sprječavanje širenja dužničke krize u eurozoni.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na dobitku 45 boda, a tehnološki Nasdaq 12,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks ojačao je 5,2 bodova i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

ECB je danas ostavio ključnu kamatnu stopu na povijesno niskoj razini do 1 posto, kao što se i očekivalo. Tržišni sudionici iščekuju kasnije poslijepodne novinsku konferenciju predsjednika ECB-a Jean Claude Tricheta na kojoj bi mogao najaviti mogući otkup državnih obveznica članica eurozone kako bi se spriječilo širenje dužničke krize. Ukoliko to ne najavi, financijska tržišta bi se mogla uznemiriti, upozoravaju analitičari.

Za nove smjernice investitori očekuju i objavu podataka o američkom tržištu nekretnina te o tjednoj nezaposlenosti.

Od poslovnih vijesti, izdvaja se da je PepsiCo dogovorio kupnju ruskog proizvođača sokova i mliječnih proizvoda Wimm-Bill-Dann za 5,4 milijardi dolara.

Na europskim burzama najvažniji indeksi i danas su snažno porasli. Londonski Ftse indeks trenutno je u plusu 1 posto, na 5.697 bodova, frankfurtski DAX 0,33 posto, na 6.889 bodova, a pariški CAC 0,86 posto, na 3.700 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙