FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Godišnje nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima

ZAGREB, 20. prosinca 2006. (Hina) - Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu dodijelilo je večeras na zagrebačkom Sveučilištu godišnje nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima za dostignuća u 2006.
ZAGREB, 20. prosinca 2006. (Hina) - Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu dodijelilo je večeras na zagrebačkom Sveučilištu godišnje nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima za dostignuća u 2006.

Za područje prirodnih znanosti nagrade su primili Lidija Barišić, viša asistentica u Laboratoriju za organsku kemiju Prehrambeno-biološkog fakulteta, Jelena Jarić, znanstvena novakinja u Zavodu za biokemiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Maja Šepelj, znanstvena novakinja u Zavodu za organsku kemiju i biokemiju Instituta Ruđer Bošković.

Igor Karšaj, znanstveni novak na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Nina Skorin-Kapov, znanstvena novakinja u Zavodu za telekomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva nagrađeni su za područje tehničkih znanosti.

Za područje biomedicinskih znanosti nagrađeni su Jasmina Lovrić, znanstvena novakinja u Zavodu za farmaceutsku tehnologiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i Ana-Marija Domjan, znanstvena novakinja u Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada.

Za područje biotehničkih znanosti nagradu je dobila Vlatka Čubrić Ćurik, znanstvena novakinja u Zavodu za opće stočarstvo Agronomskog fakulteta.

Znanstveni novak na Odjelu za talijanistiku Filozofskog fakulteta Nino Raspudić nagrađen je uspjehe na području humanističkih znanosti, a Hrvoje Klasić, asistent na Filozofskom fakultetu, i Anna-Maria Getoš, asistentica na Katedri za kazneno pravo Pravnog fakulteta za područje društvenih znanosti.

Asistent na Muzičkoj akademiji Davor Philips dobio je nagradu za umjetničko ostvarenje Davor Philips, za rezultate na međunarodnom festivalu Varaždinske barokne večeri.

Nagrade su laureatima uručili predsjednik Društva Željko Horvatić te rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, koji je dobitnicima poručio da ostanu samozatajni, ali i da rade na tome da se širi krug ljudi upozna s rezultatima svoga rada.

Nagrada iznosi pet tisuća kuna, i iako je skromna i simbolična, ona je prestiž u životopisu jednog znanstvenika, rekao je Horvatić.

U ime nagrađenih zahvalio je Igor Karšaj, istaknuvši kako su to nagrade i njihovim mentorima, suradnicima i institucijama u okviru kojih provode svoja istraživanja.

Nagrada Društva dodjeljuje se deveti put, za radove objavljivane u prestižnim inozemnim i domaćim znanstvenim časopisima. Dobitnici s područja humanističkih i društvenih znanosti nagrađeni su za knjige.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙