FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 19. prosinca 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 19. prosinca 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

ZAGREB - Tročlani liječnički konzilij zagrebačkog Županijskog suda pregledat će u Osijeku Branimira Glavaša kako bi utvrdili je li sposoban za sudjelovanje u istrazi koja se protiv njega i Krunoslava Fehira vodi zbog ratnog zločina nad srpskim civilima, doznaje se na Sudu. Liječnički konzilij na temelju čijeg mišljenja je privremeno prekinuta "zagrebačka" istraga pokušat će pregledati Glavaša i razgovarati s njim, kako odluku o njegovu zdravstvenu stanju ne bi donosio samo temeljem liječničke dokumentacije sačinjene u osječkoj bolnici, kazao je glasnogovornik zagrebačkog Župamnijskog suda Krešimir Devčić. Još nije poznato kada bi konzilij u kojem su internist Vladimir Gašparović, psihijatrica Vera Folnegović Šmalc i sudski vještak Josip Škavić trebali otputovati u Osijek, no to će se najvjerojatnije dogoditi tek nakon Božića.

OSIJEK - Predstojnik Interne klinike Kliničke bolnice Osijek i predsjednik osječkog Stručnog liječničkog konzilija Aleksandar Včev ocijenio je danas kako je "katastrofalna" i "uvredljiva" odluka Županijskog suda u Zagrebu da tročlani liječnički konzilij zagrebačkog Županijskog suda pregleda u Osijeku saborskog zastupnika Branimira Glavaša. Liječnički konzilij iz Zagreba Glavaša bi trebao pregledati kako bi utvrdio je li sposoban za sudjelovanje u istrazi, koja se protiv njega vodi na Županijskom sudu u Zagrebu u tzv. slučaju "garaža", zbog sumnji u ratni zločin nad srpskim civilima. Dr. Včev je istaknuo da je takva odluka "vrijeđanje i omalovažavanje Stručnog liječničkog konzilija, koji je imenovalo ravnateljstvo KB Osijek, i istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač.

OSIJEK - Odvjetnički tim Branimira Glavaša zatražio je danas od Županijskog suda u Osijeku da njihovom branjeniku omogući davanje dopunskog iskaza u tzv. slučaju selotejp, odnosno istrazi likvidacija osječkih Srba civila na obali Drave 1991. Odvjetnik Dražen Matijević kazao je kako očekuje da će do četvrtka istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač odlučiti o prekidu istrage u "slučaju selotejp", zbog teško narušena Glavaševa zdravlja. Predsjednik liječničkog konzilija Aleksandar Včev osječke bolnice izvijestio je da je Glavaševo zdravstveno stanje i dalje vrlo složeno, da od 13. prosinca odbija hranu, terapiju i preglede te da pije samo vodu i uzima andidepresive i anksiolitike.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader ugostio je danas u Banskim dvorima svoje koalicijske partnere, a uz birana jela i pića premijer im je, kako prenose neki sudionici ručka, obećao da će razmisliti o ukidanju potpune zabrane konzumiranja alkohola za vozače. Viđenije zastupnike iz parlamentarne većine Sanader je na ručku, u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, dočekao biranim aperitivima, a uz riblji ručak servirala se kvalitetna žlahtina i barique Dolac. Zastupnici su se, međutim, ustručavali piti alkohol, a premijeru su rekli da ne smiju jer voze, te su zatražili da ukine potpunu zabranu alkohola vozačima.

SPLIT - Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević izrazio je danas zadovoljstvo prodajom Željezare Split hrvatsko - ukrajinskoj grupaciji Armko Smart, jer to jamči poslovni i tržišni oporavak tvornice. Matijašević ističe da su sindikalci i radnici zahvalni Vladi i Hrvatskom fondu za privatizaciju što su prihvatili ponudu Armko Smart grupe koja je sa sindikatima već ranije potpisala socijalni sporazum, što su drugi ponuđači odbili.

SPLIT - Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je da su poslijepodne privedene dvije osobe koje se dovode u vezu s jutrošnjim pokušajem ubojstva 40-godišnjaka ispred sportske kladionice u Splitu. Napadnut je,prema neslužbenim informacijama, nedavno izabrani predsjednik kaštelanske HVIDR-e Jozo Certa koji, nakon pružene medicinske pomoći, nije u životnoj opasnosti i pri svijesti je. Na kriminalističku obradu privedeni su 38-godišnjak i 34-godišnjak koji su sudjelovali u događaju, a kakvu je tko imao ulogu utvrdit će se daljnjom obradom, rekla je glasnogovornica PU Marina Kraljević Gudelj dodajući kako o pojedinostima ne može govoriti u interesu istrage. Neslužbeno se doznaje da je 38-godišnjak koji je napao Jozu Certu, Vicko Rožić iz Trogira koji se policiji sam predao.

OSIJEK - Na novinarski upit povezuje li se noćašnje podmetanje eksplozivne naprave pod automobil s nedavnim ubojstvom Samira Nukića u Osijeku glasnogovornica osječko-baranjske Policijske uprave Edita Roterbauer odgovorila je da "ta dva slučaja nisu povezana". Dodala je da ne može govoriti o ostalim pojedinostima radi kriminalističke istrage koja se još provodi. Osječki poduzetnik Samir Nukić ubijen je hitcima iz pisštolja 17. prosinca navečer u središtu Osijeka, a ubojstvo je vidjela jedna svjedokinja.

ZAGREB - Hrvatski građani smatraju da su najozbiljnija prijetnja današnjem svijetu međunarodni terorizam, nuklearno oružje te kriminal i korupcija, dok se svjetsko zagađenje okoliša i pitanje globalizacije ne doživljava kao značajna opasnost našeg vremena, pokazalo je istraživanje GfK Hrvatska. Međunarodnim terorizmom zabrinuto je 38 posto građana, a po 31 posto nuklearnim oružjem te kriminalom i korupcijom, pokazalo je istraživanje GfK-a, provedeno u prosincu ove godine na uzorku od 1000 osoba starijih od 15 godina. Kada je riječ o problemima kojima se suočavamo u Hrvatskoj ispitanici su najviše zabrinuti nedostatnim plaćama i mirovinama. Sljedeća četriri problema prema kojima građani pokazuju najveću zabrinutost su nezaposlenost, kriminal, mito i korupcija te općenito nizak životni standard.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙