FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 18. prosinca 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 18. prosinca 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

LONDON - Britanska policija uhitila je u ponedjeljak ujutro 37-godišnjeg muškarca osumnjičenog za ubojstva pet prostitutki iz Ipswicha, službeno je objavljeno u Londonu. Muškarac je uhićen u svom domu u selu Trimley, blizu Felixstowa, rekao je šef policije Steward Gull na konferenciji za novinare. On je dodao da je taj muškarac čiji identitet nije otkriven osumnjičen za ubojstva pet mladih žena čija su gola tijela otkrivena u okolici Ipswicha između 2. i 12 prosinca.

LJUBLJANA - Opaska slovenskog premijera Janeza Janše da bi se Hrvatska zbog ZERP-a mogla naći u situaciji Turske jer je obećala da ga neće primijeniti bez pristanka Italije i Slovenije bila je "dobronamjerna", tumači se u ponedjeljak u glavnom komentaru ljubljanskog "Dela" naslovljenom "Mitološki ZERP". Naime, ističe Delo, Hrvatska do 2008. ne može zatvoriti pregovore o ribarstvu, a još nema niti sporazum o granici sa Slovenijom. "Odluka Sabora o primjeni zakona o ZERP-u sa 1. siječnja 2008. ne znači ništa... Nesposobni političari nemaju naime niti jednog instrumenta moći, a još manje novaca, da bi, pa makar tek kroz jednu godinu, uistinu realizirali ciljeve ZERP-a. Osim toga, na sjeveru neće moći provoditi svoj suverenitet jer će naletjeti na Sloveniju", navodi vodeći slovenski dnevni list.

ZAGREB - Sjeverna je Koreja u ponedjeljak zatražila ukidanje sankcija Ujedinjenih naroda i američkih financijskih restrikcija da bi pristala na odustajanje od svoga nuklearnog programa, javljaju agencije i dodaju da je izaslanik UN-a poručio kako bi joj bolje bilo da tim novcem koji troši za nuklearno oružje nahrani svoje stanovnike. Službeni Pjongjang još je ponovio zahtjev da dobije i jedan nuklearni reaktor i opskrbu energijom dok se taj ne sagradi. Korejski zahtjevi izrečeni su u Pekingu, prvi dan sastanka šest strana u pregovorima s ciljem obustavljanja nuklearnoga programa te zatvorene komunističke države.

JERUZALEM - Britanski premijer Tony Blair u ponedjeljak razgovara s izraelskim i palestinskim čelnicima ne bi li obnovio mogućnost nastavka mirovnih pregovora dok u pojasu Gaze divlja međupalestinsko nasilje. Blair će se sastati s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom čiji se pokret Fatah krvavo bori za vlast s islamskom skupinom Hamasom. Blair se u ponedjeljak sastaje i s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom.

BAGDAD - Irački Crveni polumjesec obustavio je sve svoje aktivnosti u Bagdadu dan nakon kolektivne otmice 25 djelatnika u središtu Bagdada, javio je u ponedjeljak jedan dužnosnik te humanitarne organizacije. Istaknuo je da su rad prekinuli kako bi izvršili pritisak na otmičare da puste taoce.

MOSKVA - Razgovor ruskog i bjeloruskog predsjednika Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, održan prošlog petka u Moskvi, o povišenju cijene plina, nije donio rezultat, potvrdio je u ponedjeljak ruski dnevni list Komersant, pozivajući se na jedan izvor u Kremlju. Rusija koja želi učetverostručiti cijenu plina od 1. siječnja 2007. za Bjelorusiju, očekuje da Lukašenko ubrza stvaranje unije Rusija-Bjelorusija ili prihvati uvjete ruskog tržišta" i prekine rasprodaju tog plina, objašnjava dnevni list Vremia Novostej.

RIM - U povodu 25. godišnjice smrti hrvatskog kardinala Franje Šepera održat će se 10. siječnja 2007. misa u bazilici svetog Petra u Rimu, obznanio je rektor Hrvatskog zavoda svetog Jeronima msgr. Jure Bogdan na kraju nedjeljne večernje mise pozvavši sve članove hrvatske zajednice u Rimu na tu misu. Kardinal Franjo Šeper je bio zagrebački nadbiskup i zatim pročelnik Kongregacije za nauk vjere. Misu u bazilici svetog Petra predvodit će sadašnji pročelnik Kongregacije za nauk vjere kardinal William Joseph Levada, a koncelebrirati će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙