FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 18. prosinca 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 18. prosinca 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvoje Petrač danas je ponovno proglašen krivim za otmicu maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca i osuđen na šest godina zatvora, kao i na prvom suđenju. Nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda, osim Petrača, i preostala petorica optuženika proglašena su krivima i izrečene su im iste kazne kao i prvi put. Prvooptuženi Ivan Mateković dobio je jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora za otmicu Zagorčeva sina, koju je i priznao, te organiziranje kriminalne skupine koja je trebala oteti djecu imućnih obitelji Todorić, Šelendić i Deženić. Pripadnicima te skupine Marinku Gošuljeviću izrečena je jedinstvena kazna od tri i pol godine, a Siniši Ježoviti i Stevi Smrčeku od tri godine i tri mjeseca. Libero Mateković je za sudjelovanje u otmici Zagorčeva sina dobio godinu dana zatvora i on izlazi iz pritvora.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić potvrdio je novinarima da će razgovarati s hrvatskim veleposlanikom u Turskoj Gordanom Bakotom koji danas dolazi u Zagrebu na razgovor s ministricom vanjskih poslova Kolindom Grabar Kitarović, a u vezi s navodnom narko aferom u hrvatskom konzulatu u Los Angelesu prije dvije godine. Odgovarajući na upit hoće li na razgovor pozvati i hrvatskog veleposlanika u SAD-u Nevena Juricu, Mesić je rekao da treba prvo provesti sve što je najavljeno u Ministarstvu vanjskih poslova pa će se vidjeti treba li još koga pozvati i što treba poduzimati. Upitan može li komentirati navode da se i predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić nalazi u sukobu interesa i druge slučajeve u kojima se nalaze hrvatski političari, Mesić je rekao "da smo u zemlji afera" i da je "to kod nas postala zakonitost". "Čini mi se da je to upravo radi toga da se zaborave privatizacijske afere i kriminal u njima, mafijaške skupine u Hrvatskoj, te na kraju i ratno profiterstvo. Očito da su sada institucije spremne i organizirane i da možemo rasvijetliti mnoge stvari koje pritišću hrvatsku javnost već jako dugo", naglasio je predsjednik Mesić.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je četveročlanu bandu za koju se sumnja da je na području Sesveta opljačkala benzinsku postaju, automat klub i trgovinu u kojoj je prošlog tjedna jedan od članova hicem iz pištolja ranio vlasnika. Među uhićenima je i 18-godišnja djevojka, a najstariji osumnjičeni ima 21 godinu. Svi uhićeni privedeni su u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙