FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 11. prosinca 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 11. prosinca 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SAB) danas je priopćio da bezrezervno stoji iza hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića kao istaknutog antifašista. Zbog nekoliko riječi istrgnutih iz konteksta SAB ne želi promijeniti svoj odnos prema čovjeku koji hrvatsku budućnost vidi u Europi sazdanoj na temeljima antifašizma, demokracije, tolerancije, poštovanja i ostvarivanju ljudskih prava. Iz SAB-a su reagirali na sporni videozapis Index portala, a u kojemu se Mesić navodno početkom '90-ih u Austriji ili Australiji pozitivno izražava o NDH. "Ne tražimo da se javno ispriča smatrajući da je njegov politički opus suprotan inkriminiranim i za njega netipičnim stavovima", priopćuju iz SAB-a. Nitko u suvremeno doba u kojemu živimo nije učinio u Hrvatskoj toliko za demistifikaciju tzv. NDH i za negativnu ocjenu ustaškog pokreta i njegova zločinačkog karaktera kao predsjednik Mesić, stoji u priopćenju.

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zatražilo je danas od Ravnateljstva HRT-a i uredništva HTV-a da ukinu suspenziju trojice urednika HTV-a Danka Družijanića, Gorana Rotima i Petra Štefanića, a od Programskog vijeća HRT-a da hitno raspravi cijeli slučaj. Trojica urednika HTV-a suspendirana su nakon što su u subotu u Dnevniku i emisiji Post scriptum emitirali videozapis govora Stipe Mesić početkom 90-ih godina pred iseljenicima u kojem se pozitivno izražava o ustaškoj državi. HND prosvjeduje protiv te suspenzije jer smatra da se njome ozbiljno ugrožava dostignuta razina slobode medija u Hrvatskoj. "Smatramo da su spomenuti urednici raspolagali dovoljnim brojem argumenata da povjeruju u autentičnost spornoga video-zapisa te u važnost informacije za hrvatsku javnost", stoji u priopćenju HND-a.

ZAGREB - Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo je odluku o privremenom prekidu istrage i puštanju Branimira Glavaša iz pritvora te istražnom sucu naložilo da ponovno od liječnika zatraži provjeru zdravstvene sposobnosti osumnjičenog za sudjelovanje u kaznenom postupku, doznaje se danas na sudu. "Vijeće je usvojilo žalbu tužiteljstva i predmet vratilo sucu Zdenku Posavcu na ponovno odlučivanje", kazao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić. Objasnio je da je Vijeće od suca Posavca zatražilo da ponovno pozove liječnički konzilij koji bi trebao procijeniti je li Glavaševo zdravstveno stanje takvo da ga samo onemogućava da fizički dolazi na istražna ročišta ili je riječ o stanju u kojemu on nije sposoban shvatiti što se događa. Također je zatraženo da se pribavi i liječnička dokumentacija iz osječke bolnice u kojoj se Glavaš oporavlja od štrajka glađu, nakon što je 2. prosinca pušten iz pritvora.

ZAGREB - Dvojica nepoznatih naoružanih muškaraca počinili su jutros razbojstvo nad zaštitarima Sokol Marića ispred Zagrebačke banke u Radauševoj ulici u Maksimiru, izvijestila je policija. Prema prvim policijskim podacima dvojica maskiranih razbojnika zaprijetili su oko 8,45 sati, vatrenim oružjem zaštitarima i počinili razbojstvo. U policiji kažu da nije bilo ozlijeđenih, no za sada nisu znali reći što su razbojnici odnijeli sa sobom, kao ni ostale pojedinosti ovog zločina.

ZAGREB - Kreditnom karticom ukradenom od 59-godišnjeg Zagrepčanina rumunjski džepar uspio je s poslovnog računa jedne tvrtke na nekoliko bankomata skinuti čak 280 tisuća kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija. Neopreznog 59-godišnjaka, koji je u novčaniku s ispravama i kreditnim karticama nosio i PIN broj poslovne kartice, 27-godišnji Rumunj pokrao je u središtu grada početkom prosinca. Osim za krađu novca s bankomata, policija Rumunja sumnjiči i za džepnu krađu mobitela vrijednog oko 3.000 kuna.

OSIJEK - Na izborima za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora u Osijeku, prema privremenim neslužbenim rezultatima prikupljenima na svih 40 biračkih mjesta, najviše glasova osvojile su kandidacijske liste Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB). Prema podacima Gradskog izbornog povjerenstva, od sedam gradskih četvrti, u njih šest na prvom je mjestu lista HDSSB-a, a u jednoj vodi lista Hrvatske stranke prava (HSP). Od šest mjesnih odbora na gradskom području, lista HDSSB-a dobila je najviše glasova u četiri mjesna odbora, u mjesnom odboru Klisa na prvom je mjestu lista Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), dok je u mjesnom odboru Lijeva obala najviše glasova dobila Nezavisna lista Ivana Sovića.

ZAGREB - Šefovi osam policijskih postaja na zagrebačkom području od danas su razmješteni na nove dužnosti, odnosno raspoređeni na čelna mjesta drugih postaja, doznaje se u zagrebačkoj Policijskoj upravi. "Rukovoditelji su razmješteni unutar istih rukovodnih pozicija, odnosno i dalje obnašaju mjesta načelnika policijskih postaja", objavila je policija na svojim internetskim stranicama. Tako je dosadašnji načelnik postaje u Novom Zagrebu Ivan Žugaj premješten na Črnomerec, Danijel Žugel s Trnja na Medveščak, Jadranko Belina iz Črnomerec u Novi Zagreb, Slavko Stanić s Medveščaka na Trešnjevku, a Dražen Kralj s Trešnjevke na Trnje.

ZAGREB - U prigodi 15. obljetnice Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), koji se obilježava 12. prosinca, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH, Stjepan Mesić, donio je, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog ministra obrane i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, odluke o dodjeli čina te redovnom i izvanrednom promaknuću 48 pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja predsjednik RH također je donio odluke o odlikovanjima Redom Hrvatskoga križa i Redom Hrvatskoga pletera.

ZAGREB - Pomoć za prosinac i božićnica od 100 kuna zagrebačkim umirovljenicima isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od utorka, 12. prosinca, izvijestio je danas Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje. Umirovljenici koji nisu primili pomoć i božićnicu na kućnu adresu moći će ih podići u poštanskim uredima do petka, 29. prosinca. Nakon toga roka nema retrogradne isplate za navedeni mjesec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙