FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 6. prosinca

ZAGREB, 6. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za srijedu, 6. prosinca.
ZAGREB, 6. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za srijedu, 6. prosinca.

ZAGREB - Predstavnici najvećih osiguravajućih kuća u Hrvatskoj, predstavit će na konferenciji za novinare sporazum o sankcioniranju prekršitelja temeljnog premijskog sustava za obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti (11 sati, Croatia osiguranje, Miramarska 22).

ZAGREB - Financijska agencija (FINA), predstavit će svoj novi proizvod 'Bonplus' - bonitetnu informaciju namijenjenu poslovnih subjektima koji žele procjenjivati poslovne partnere (10 sati, Fina, Koturaška 43).

ZAGREB - Na izbornoj skupštini Udruženja drvno - prerađivačke industrije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, bit će izabrano novo vodstvo Udruženja, a raspravljat će se i o stanju u toj gospodarskoj grani te o strateškim razvojnim pravcima (12 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Poslovodstvo Partner banke predstavit će na susretu s novinarima ovogodišnje poslovne rezultate (12 sati, Vončinina 2/1).

ZAGREB - Tvrtke Gastro Grupa i Ultra Gros izvijestit će na konferenciji za novinare o sklapanju ugovora o poslovnoj suradnji, s ciljem jedinstvenog nastupa na tržištu u djelatnosti trgovine (11 sati, Restoran Casablanca, Ulica grada Vukovara 271).

ZAGREB - Prosječna neto plaća isplaćena za rujan u Zagrebu iznosila je 5.416 kuna i bila je za 73 kune, odnosno 1,3 posto niža u odnosu na prosjek iz prethodnog mjeseca, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. U odnosu na prosječnu neto plaću na razini države, koji je za rujan iznosila 4.542 kune, prosječna zagrebačka neto plaća za deveti mjesec ove godine bila je 874 kune ili 19,2 posto viša.

ZAGREB- Vrijednost investicija u dugotrajnu imovinu pravnih osoba u Hrvatskoj u 2005. je iznosila 59,2 milijarde kuna, što je nominalo 4,9 posto više nego li godinu prije, konačni su podatci koje je objavio Državni zavod za statistiku. U ukupnim prošlogodišnjim investicijama u dugotrajnu imovinu više od polovice, točnije 52,7 posto ulaganja odnosi se na građevinske radove (31,2 milijarde kuna). Ulaganja u opremu u ukupnim investicijama imaju udio od 38 posto i u prošloj su godini pravne osobe u opremu ukupno uložile 22,5 milijardi kuna. U ukupnim investicijama udio od 9,3 posto, što je iznos od 5,5 milijardi kuna imaju ulaganja razvrstana u kategoriju ostalo. Statistički podatci o investicijama u dugotrajnu imovinu prema djelatnostima pokazuju da je u 2005. trgovina po vrijednosti investicija pretekla prerađivačku industriju.

urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙