FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 30. studenog

ZAGREB, 30. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 30. studenog.
ZAGREB, 30. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 30. studenog.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Energetski institut "Hrvoje Požar", čiji će ga predstavnici izvijestiti o djelovanju, domaćim i međunarodnim projektima u koje je Institut uključen. Energetski institut "Hrvoje Požar" osnovan je prije 12 godina, u vlasništvu je Republike Hrvatske, a u njemu radi šezdesetak znanstvenika (Savska 163 u 10 sati; za 11,05 predviđene su izjave za medije).

ZAGREB - Predstavnici Splitske banke, dijela međunarodne grupacije Societe Generale, na susretu s novinarima predstavit će svoja viđenja kretanja na domaćem i međunarodnom financijskom tržištu te prognozirati buduća tržišna kretanja (10,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) trebale bi biti otvorene ponude za kupnju 65,58 posto dionica iločke industrije trikotaže Iteks. Početna cijena za ove dionice iznosi 688.356 kuna, odnosno 5 posto od njihove ukupne nominalne vrijednosti. Riječ je o trećem pokušaju prodaje 76.484 dionica iz državnog portfelja tog iločkog proizvođača odjeće i tekstila, koji se uglavnom bavi lohn poslovima i nema svoju maloprodajnu mrežu. (14,00 sati, HFP, Ivana Lučića 6)

ZAGREB - Pad broja zaposlenih započet u rujnu nastavljen je i u listopadu u kojem je u Hrvatskoj bilo ukupno 1.438.455 zaposlenih, što je 8.432 osobe ili 0,6 posto manje nego li u rujnu, privremeni su podatci Državnog zavoda za statistiku. Smanjenje broja zaposlenih započelo je u rujnu i dobrim je dijelom posljedica završetka glavne turističke sezone i ukidanja određenog broja sezonskih radnih mjesta, posebice u turizmu i trgovini. Nasuprot kretanjima na mjesečnoj razini, na godišnjoj se razini i dalje bilježe pozitivni trendovi, i u odnosu na prošlogodišnji listopad u listopadu ove godine broj ukupno zaposlenih je veći za oko 25,7 tisuća osoba.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙