FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 29. studenoga

ZAGREB, 29. studenoga 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 29. studenoga.
ZAGREB, 29. studenoga 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 29. studenoga.

ZAGREB - Gospodarsko-interesno udruženje PROMINS u suradnji s Odjelom za rudarstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Državnim inspektoratom i Rudarsko-geološkim fakultetom organizira forum "Što donosi prijedlog Nacionalne strategije gospodarenja mineralnim sirovinama?". Ta će strategija biti temelj izrade zakonskih i podzakonskih propisa iz područja istraživanja i eksploatacije mineralnih sirovina te dugoročnog planiranja rudarstva, kao važne sastavnice hrvatskog gospodarstva. Kako je najavljeno, uvodno izlaganje o najvažnijim odrednicama Strategije održat će ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić. (10,00 sati, Dom Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Zagrebačka tvrtka za izgradnju investicijskih objekata Ingra predstavit će svoje izdanje korporativnih obveznica u iznosu od 200 milijuna kuna, dospijeća 2011. godine. Tom će prilikom biti riječi i o poslovanju i projektima te tvrtke. (11,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Predstavnici dubrovačke turističke agencije Atlas i grupe turističkih agencija adriatica.net predstavit će na konferenciji za novinare strateško udruživanje tih dviju tvrtki. (10,00 sati, adriatica.net, Heinzlova 62a)

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za rujan ove godine iznosila je 4.542 kune, što pokazuje nominalni i realni pad za 2 posto ili za 91 kunu u odnosu na kolovoz. U odnosu pak na isti mjesec prošle godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za rujan 2006. nominalno je viša za 4,4 posto ili za 190 kuna, a realno za 1,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Istodobno, za razdoblje od siječnja do rujna ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj iznosila je 4.558 kuna. U odnosu na isto razdoblje 2005. to je nominalno više za 4,9 posto ili za 213 kuna, a realno je više za 1,4 posto.

urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙