FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 1. prosinca

ZAGREB, 1. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 1. prosinca.
ZAGREB, 1. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 1. prosinca.

ZAGREB - Predstavnici Ine i Zagrebačke burze potpisat će Ugovor o uvrštenju dionica Ine u prvu kotaciju (Službeno tržište) Zagrebačke burze. Na svečanom potpisivanju tog ugovora, kako je najavljeno, sudjelovat će i predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader. Neposredno po potpisivanju Ugovora, odnosno u 11,15 sati, započet će i trgovanje Ininim dionicama na Zagrebačkoj burzi, pod burzovnim simbolom INA-R-A. U isto će vrijeme započeti i trgovina GDR-ima Ine na Londonskoj burzi. (11,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Trgovačka tvrtka Tisak održat će konferenciju za novinare na temu "IT kao podrška poslovanju" kako bi predstavili proces informatizacije i modernizacije te tvrtke. Tijekom ove godine, naime, Tisak je završio implementacije nekoliko projekta u svim poslovnim područjima. (10,00 sati, Tisak, Slavonska avenija 2)

ZAGREB - Zagreb ove godine bilježi značajan rast turističkog prometa. U prvih deset mjeseci ove godine glavni je hrvatski grad posjetilo 8,5 posto više turista nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a za isti je postotak porastao i broj registriranih noćenja. U Zagrebu je u prvih deset mjeseci ove godine registrirano 517,7 tisuća turističkih dolazaka i 874,5 tisuća turističkih noćenja, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Prosječno su turisti u gradu Zagrebu u prvih deset mjeseci ove godine po dolasku ostvarili 1,7 noćenja. U strukturi noćenja više od 75 posto ostvarili su gosti iz inozemstva. Zagreb je u razdoblju od siječnja do listopada ove godine posjetilo 370,2 tisuće stranih turista, što je povećanje za 7,9 posto. Istodobno je registrirano 147,5 tisuća domaćih turista ili 10,3 posto više nego u prvih deset mjeseci lani.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙