FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 9,30 sati

ZAGREB, 24. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 9,30 sati.
ZAGREB, 24. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 9,30 sati.

ZAGREB - Štrajku u obrazovanju, koji je danas ušao u treći dan, od jutros se priključio Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, tako da se sada, osim u osnovnim i srednjim školama, štrajka i na fakultetima i znanstvenim ustanovama. Sindikati obrazovanja, koji štrajkaju od srijede, traže da im se u nekoliko godina nadoknadi 20-postotno zaostajanje za plaćama u privredi. U srijedu se počelo štrajkati u srednjim školama, jučer u osnovnim školama, a danas im se priključio Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, koji okuplja preko 10.000 od ukupno 16.500 zaposlenih u toj djelatnosti. Čelnici sindikata udruženih u tzv. Vertikalu sindikata obrazovanja najavili su da će nastaviti štrajkati i idućeg tjedna, ne dobiju li od Vlade zadovoljavajuću ponudu.

ZAGREB - Promet je srednje gust na većini glavnih cestovnih pravaca, a pojačan u većim gradskim središtima, te na njihovim prilaznim cestama. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u gorju, unutrašnjosti, te na dionicama pod maglom. Ulaz teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Macelj, čekaju oko 2 sata. Na ostalim graničnim prijelazima promet je uglavnom rijedak. Trajekti plove prema redu plovidbe.

ZAGREB - U većini krajeva pretežno sunčano. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla ili niski oblaci, koji se mogu i dulje zadržati. Na sjevernom Jadranu poslijepodne samo ponegdje uz više oblaka može biti i malo kiše. Vjetar većinom slab, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 12, a na Jadranu od 13 do 17 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙